eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A honvédelmi törvény módosításáról egyeztettek

Négy párt részvételével egyeztetést tartott a Honvédelmi Minisztérium a honvédelmi törvény módosításáról.

A szaktárca közleményében azt írta, a honvédelmi törvény módosítása tartalmazná a katonai rendészet jogi keretek közötti szabályozását és feladatrendszerének pontosítását, illetve a katonai rendész képesség fejlesztésének jogszabályi biztosítását. Módosulnának a jogorvoslatok szabályai is úgy, hogy katonai ügyészségi kontroll mellé a rendőrségi törvényhez hasonlóan beépítenék a hatósági jogkörben elbírálható panaszjog intézményét.

A minisztérium emellett javaslatot tesz Honvédelmi Sportszövetség megalapítására is, amely szervesen kapcsolódik az újjászerveződő és területi elveken nyugvó Önkéntes Tartalékos Rendszer kialakításához, és megteremtenék a tárca személyi állományába tartozó Honvéd Egészségpénztár károsultak kártalanításának jogi alapjait is.

A résztvevők a tárgyalásokat egyértelműen hasznosnak és előremutatónak ítélték meg, amelyet minden párt részéről a konstruktív hozzáállás jellemzett - olvasható a minisztérium közleményében. Az ötpártinak tervezett tárgyaláson az MSZP nem képviseltette magát. A Fidesz, a KDNP, a Jobbik, és az LMP részvételével zajló egyeztetést alapvetően a gyakorlati tapasztalatok, a szakmai igények, valamint Magyarország nemzetközi kötelezettségvállalásai indokolták.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×