eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A külgazdaság zászlóshajója az élelmiszeripar - a nap hírei

Adókedvezménnyel támogatja az induló cégekbe befektető vállalkozásokat a kormány. Tíz egészségügyi tárgyú jogszabály módosítására tett javaslatot a parlamentnek az emberi erőforrások minisztere. Vasárnap írja alá az Európai Unió és Kanada a szabadkereskedelmi egyezményt. A nap legfontosabb hírei október 29-én.

Adókedvezménnyel támogatja az induló cégekbe befektető vállalkozásokat a kormány - mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály a Digitális Jólét Szalon második rendezvényén kifejtette: a további erősödéshez a jó adottságokkal rendelkező ágazatokra kell fókuszálni.

Tíz egészségügyi tárgyú jogszabály módosítására tett javaslatot a parlamentnek Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Az indítvány egyebek mellett lehetőséget teremtene arra, hogy az országos tisztifőorvos közvetlen, országosan végrehajtandó intézkedéseket rendeljen el.

Összesen 54 milliárd forinttal emelkedik a gyógyszerek, a gyógyászati segédeszközök és az összevont szakellátás támogatása a kormány döntése értelmében. A határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

A magyar külgazdaság egyik zászlóshajójának nevezte az élelmiszeripart, ezen belül is a húsexportot a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a 20. Csabai Kolbászfesztiválon azt mondta: az első hét hónapban 660 millió eurót ért el a húskészítmények kivitele, 6 százalékkal haladva meg a tavalyi azonos időszakit.

Új eszközök bevezetését sürgeti a foglalkoztatáspolitikában Czomba Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője. A politikus az egyes ágazatokban megjelenő munkaerőhiányra utalva úgy vélte: úgy kell módosítani a jogszabályokat, hogy a versenyszféra jogos foglalkoztatási igényét is ki tudják elégíteni.

Mindenszentek és halottak napja alkalmából hosszabb ideig tartanak nyitva a temetők, a tömegközlekedési járatok pedig sűrűbben követik egymást. Hétfőn a nappali a BKK járatok a szombati, kedden a munkaszüneti, illetve ünnepnapi menetrend szerint közlekednek.

Vasárnap kezdődik a téli időszámítás: hajnali 3-kor 2 órára kell visszaállítani az órákat. Az átállás érinti a Budapesti Közlekedési Központ és a MÁV egyes járatait is.

Az Európai Unió mind a 28 tagállama jóváhagyta a Kanadával kötendő szabadkereskedelmi egyezményt. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke közölte, hogy az unió és Kanada vasárnap írja alá a szerződést Brüsszelben.

Elfogadja az irodalmi Nobel-díjat Bob Dylan amerikai dalszerző, de az még nem dőlt el, hogy elmegy-e a december 10-ei díjátadó ünnepségre Stockholmba. A Svéd Akadémia október 13-án jelentette be, hogy az idei irodalmi Nobel-díjat a 75 éves Bob Dylannek adományozza.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×