eur:
393.04
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Eső nem, de hűvös idő lesz a hosszú hétvégén

Változékony lesz az idő a hosszú hétvégén. Csapadékra nem kell számítani, hajnalban azonban nagyon hideg lesz. Napközben akár 14 fok is lehet.

„Változékony időben lesz részünk. Péntek este egy hidegfront éri el észak felől a Kárpát-medencét. Az éjszaki órákban gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, de csak néhol alakul ki záporeső” - monda Jenki Szilvia.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerint szombat napközben felhőátvonulásokra számítunk hosszabb-rövidebb napsütéssel, főként délután várható több napsütés. Számottevő csapadék továbbra sem lesz, csak helyenként alakulhat ki kisebb futózápor.

Szombaton a hajnali 5 fokról 14 fokig emelkedik a hőmérséklet, ami éppen megfelel a sokévi átlagnak. Vasárnap is hasonló hőmérsékletekre van kilátás: 5 fokos minimum és 12-13 fokos maximum várható - közölte.

A meteorológus elmondta: a következő napokban azonban egyrészt gyengül a nappali felmelegedés, másrészt egyre csípősebbek, egyre hidegebbek lesznek az éjszakák. Hétfőn hajnalban 2, kedden reggel pedig mindössze 0 fok körül valószínű a hőmérséklet a főváros környékén.

„Felmelegedésre nem számítunk, folytatódik az évszakhoz képest hideg idő. Főleg a reggelek lesznek nagyon hidegek. Szerda este, csütörtök hajnalban egy hidegfront érkezik, ezért felhős időre van kilátás. Ezért éjszaka és csütörtökön nap közben többfelé előfordulhat eső, záporeső” - tudatta Jenki Szilvia.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerint azonban a következő napokban ismét inkább csapadékmentes időben lesz részünk, a hétvégén is inkább csak egy-egy zápor alakul majd ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×