eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Jótékonysági adventi vásár lesz a Várkert Bazárban

Családszervezetek összefogásával tartják meg november 26-án az első Jótékonysági Adventi Vásárt a Várkert Bazárban. A Fiatal Családosok Klubjának alapítója hangsúlyozta: a standokon kézzel készült süteményeket, naptárakat, karácsonyfadíszt árulnak majd, a bevételből pedig a daganatos gyerekek gyógyulását szeretnék segíteni.

Előremutató kezdeményezésnek nevezte a családszervezetek egy hónap múlva megrendezendő első adventi jótékonysági vásárát Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára .

Magyarországon valódi társadalmi bázissal, támogatottsággal rendelkező intenzív, vidám családos élet van. Ez a civil összefogás az egész társadalom számára fontos értékeket jelenít meg, így többek között az egymásra figyelést és segítségnyújtást - mondta az államtitkár, hozzátéve: a családbarát ország eszméjének valóra váltásáért még sokat kell tennie az államnak és az egyénnek is.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, a jótékonysági vásár kezdeményezője és megvalósítója elmondta: az adventi időszak nyitányaként a Várkert Bazárban november 26-án szombaton délelőtt megrendezendő rendezvényhez már számos szervezet csatlakozott. Legalább 40 standon fogják árulni a kézműves termékeket: bejglit, mézeskalácsot és más saját készítésű süteményeket, illetve adventi koszorúkat, gyertyákat, ajándéktárgyakat. A rendezvényt színes családi programok kísérik. A befolyt összeget teljes egészében a daganatos gyermekek gyógyulásáért küzdő Őrzők Alapítvány javára fogják felajánlani.

A jótékonysági rendezvény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki maga is visz saját készítésű ajándékokat és a vásárra látogatókkal közösen kézműveskedik majd - mondta el a kezdeményező.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke elmondta, hogy támogatják a kezdeményezést. Szeretnék megmutatni, hogy szívesen adnak, fontos számukra mások boldogulása és szeretnék megköszönni a társadalomnak, hogy egyre inkább elfogadott a nagy család.

Ugron Zsolna író, a Várkert Bazár háziasszonya elmondta, hogy örömmel adnak helyt a jótékonysági rendezvénynek és kiegészítő akciót is szerveznek: november 25-én féláron tekinthető meg nagy karácsonyi kiállításuk.

A Szülők Háza Gyermekfészek Családi Napköziben tartott sajtótájékoztatón Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke elmondta: küldetésük, hogy befogadó családi közösségeket teremtsenek. "Megmutatni, hogy együtt lenni jó, együtt adni jó" - fűzte hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×