eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Így közlekedhet a hosszú hétvégén

Mindenszentek és a halottak napja miatt módosul a BKV járatainak menetrendje és némelyik járat útvonala, valamint a Volánbuszok közlekedése.

Mindenszentek és a halottak napjához közelítve már a hétvégén is változás lesz a BKV-menetrendben a temetők gyorsabb, kényelmesebb megközelítése érdekében. Egyes buszok, villamosok gyakrabban indulnak, és lesznek rendkívüli járatok, ezek közül a BKK közleménye szerint érdemes választani az Új köztemető és a Farkasréti temető felé a villamosközlekedést a sírkertek megközelítésére. Az Új köztemetőhöz és a Fiumei úti sírkerthez 28B jelzéssel indul villamos idén is, míg a Farkasréti temető megközelítését a máskor is közlekedő járatokon kívül a 8B, a Megyeri temetőét a 30B, az Erzsébeti temetőét a 36B, az Új köztemetőét a 68B, a Csepeli temetőét a 38B, a Budafoki temetőét a 158B, az Óbudai temetőét pedig a 218B rendkívüli buszjárat segíti. A 38B, 158B és 218B buszjáratokon elsőajtós felszállási rend lesz érvényben, azaz a buszon a járművezetők ellenőrzik a felszállás előtt, hogy az utasnál van-e érvényes bérlet vagy jegy. Az utasok igény esetén a járművezetőnél is vásárolhatnak vonaljegyet.

Október 31-én a nappali járatok a szombati, november 1-jén a munkaszüneti napi, illetve ünnepnapi menetrend szerint közlekednek.

Változás, hogy október 29-én nyitástól november 1-én zárásig autóval csak az Új köztemetőbe és a Fiumei úti Nemzeti Sírkertbe lehet behajtani. A többi temetőben tilos az autóforgalom, de a mozgáskorlátozottak érkezése megengedett. Az összes változásról a BKK honlapján olvashatnak.

Változik a távolsági buszok menetrendje is. A Volánbusz Zrt. az InfoRádiónak küldött közleménye szerint október 29-én és 31-én a szabadnap szerinti, 30-án és november 1-jén a munkaszüneti nap szerinti menetrend lesz érvényben. A cég felhívta a figyelmet arra, hogy egyes régiókban ettől a rendtől eltérően is közlekedhetnek az autóbuszok, ezért a menetrend felől érdemes a területileg illetékes társaságnál érdeklődni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 10:51
×
×
×
×