eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Mától tölthető ki a mikrocenzus online kérdőíve

Mától jövő vasárnapig lehet kitölteni interneten a mikrocenzus kérdőívét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek, hogy mától november 8-ig a magyar lakosság tíz százalékát érintő népesség-összeírásra kerül sor. A felmérés első szakaszában, jövő vasárnapig a mikrocenzus kérdései a mai igényekhez igazodva interneten válaszolhatók meg. A www.mikrocenzus.hu oldalon a kérdőíves felületre a mikrocenzusban részt vevők a felkérő levélben szereplő kódokkal léphetnek be.

A kérdőívet online kitöltők között nyereményeket sorsolnak ki.

Azt, akinek nincs lehetősége online válaszadásra, az október 10. és november 8. közötti második szakaszban számlálóbiztos keresi fel. Az eddigiektől eltérően már a számlálóbiztosok sem papíron, hanem elektronikusan, laptopon vagy tableten rögzítik az adatokat.

A KSH korábbi tájékoztatása szerint népesség-összeírást a tízévenként rendezett népszámlálás félidejében tartják, célja, hogy segítségével felmérjék az elmúlt öt év társadalmi változásait. A mikrocenzussal a KSH adatokat kap a népesség nagyságáról és összetételéről életkor, nem, családi állapot, iskolai végzettség, foglalkoztatottság, nemzetiség és számos más demográfiai mutató alapján, továbbá képet kap a lakásállomány főbb adatairól is.

A mikrocenzus lakás- és személyi kérdőíveinek megválaszolása kötelező, a kiegészítő kérdőívé önkéntes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×