eur:
393
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Simicskó: a kormány nem szeretné a biztonsági kockázatok súlyosbodását

A bevándorlás biztonsági kockázatai már most is érintik Magyarországot, a kormány pedig nem szeretné, ha ez súlyosbodna - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter szombaton, az Országházban a Dömötör Csabával, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárával közösen tartott sajtótájékoztatón.

A miniszter hangsúlyozta, senki sem kényszerítheti a magyar embereket arra, hogy felvállalják a kényszerbetelepítés biztonsági kockázatait. A vasárnapi népszavazás nemzeti ügy, Magyarország jövőjéről szól, tétje pedig az, hogy "meg tudjuk-e védeni közösségeinket, családjainkat" - fejtette ki Simicskó István.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott, a kormány számára a szabadságról és a hazaszeretetről szól a népszavazás.

Kiemelte, a referendum a kabinetnek azért jelenti a szabadságot, mert makacsul ragaszkodnak ahhoz, hogy csak a magyarok dönthetnek arról, kivel szeretnénk együtt élni. A voksolás emellett a hazaszeretetről is szól, a kormány ugyanis szereti Magyarországot, és úgy gondolja, minden hibájával és erényével együtt ez egy nagyszerű ország, amelyet "szeretnénk megőrizni olyannak, amilyennek megismertük, és amilyennek szeretjük" - mondta az államtitkár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×