eur:
393.1
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Sportos gyermekotthon kapta a badacsonyi jótékonysági futás adománycsomagját

Pénteken adták át a Fonyód-alsóbélatelepi II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthonnak azt az adománycsomagot, amely a badacsonyi "Dűlőre futunk" elnevezési jótékonysági futás alkalmával gyűlt össze. Az eseményről Balogh Gábor világbajnok és olimpiai ezüstérmesés öttusázót, a Magyar Diáksport Szövetség elnökét kérdezte az InfoRádió.

Az otthon lakói 5 doboznyi jó minőségű sportruhát és sporteszköz, 20 melegítőt és összesen 165 ezer forint értékű ruházati vásárlási utalvány kaptak Balogh Gábor világbajnok és olimpiai ezüstérmesés öttusázó és Boronkay Péter paralimpikon felajánlásából.

Balogh Gábor - aki a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is egyben - az InfoRádió kérdésére elmondta: a II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthon tevékenységére azért is figyeltek fel, mert az intézményben az iskolai oktatás és nevelés mellett a gyerekek sporttevékenységének támogatására is komoly energiát fordítanak.

Sportos gyermekotthon kapta a badacsonyi jótékonysági futás adománycsomagját

Néhány héttel ezelőtt mintegy 400 futó vett részt a Badacsonyban megrendezett "Dűlőre futunk" jótékonysági futáson. Összesen 700 ezer forint gyűlt össze a hétvégi Dűlőre futunk jótékonysági futáson – mondta el az egyik főszervező, Laposa Zsófia borász.

Laposa Zsófia elmondta: „250 ezer forintot ajánlottunk fel a tomaji óvodának, 450 ezret pedig az iskolának. A gyermekotthon az összegyűjtött sportszereket és -ruházatot kapja meg.”

„Igazi élményfutás volt. Megszólítottuk a futókat is, mindenki csak pozitívat mondott a pályáról. A szüret előtt álló borvidéken, sok szőlő mellett futottak el, csodálatos élmény volt” - emelte ki a borász.

Az esemény egyik védnöke, Balogh Gábor világbajnok öttusázó szerint a Dűlőre futunk a jótékonysági akció mellett kifejezetten sporteseménnyé vált.

„Nagyon jó családi és komoly sporteseménnyé is vált, hiszen 39 perccel nyerte meg az első futó a 12 kilométeres távot, ami a szintkülönbséget is nézve jó időeredmény. A verseny után sokan ottmaradtak a közös fürdőzésen is, tényleg nagyon jól sikerült.”

A Dűlőre futunk rendezvénynek az óvoda mellett a másik két támogatottja a badacsonytomaji Tatay Sándor Általános Iskola és a Fonyód-alsóbélatelepi II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthon volt.

A jótékonysági futás szervezői már tervezik a jövő évi folytatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×