eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Elkerülhetők a hatalmas sorállások a vasárnapi népszavazáson?

A szavazatszámláló bizottságok számának növelésével próbálja megelőzni a Nemzeti Választási Iroda, hogy a 2014-es országgyűlési választásokhoz hasonlóan - az átjelentkezések miatt - bizonyos szavazókörök előtt hatalmas sorokban torlódjanak föl a választók. Az iroda elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában számolt be minderről.

Egy érvényes és eredményes népszavazás a jelenlegi szabályok szerint három évig hatályos – közölte a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Pálffy Ilona az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: ez alatt az idő alatt nem lehet az ahhoz kapcsolódó szabályozást megváltoztatni vagy azzal ellentétes értelmű referendumot kiírni.

Hozzátette: a külföldről levélben érkezett várhatóan 80-85 ezer szavazatot esetleg csak csütörtök estére dolgozzák fel és akkor közölhetnek előzetes eredményt.

Pálffy Ilona szólt arról is, hogy a választási iroda a szavazatszámláló bizottságok számának növelésével próbálja megelőzni azt, hogy - a 2014-es országgyűlési választásokhoz hasonlóan - az átjelentkezések miatt bizonyos szavazókörök előtt hatalmas sorokban torlódjanak föl a választók.

Kiemelte: több budapesti kerületben meghaladja a 3 ezret az átjelentkezők száma, ami a szavazókörök létszámához viszonyítva nagy arány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×