eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Hentesből is hiány van - Lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, tízezreket zártak már ki a közmunkából. A Magyar Idők cikke szerint több milliárd forint értékű ingatlanvagyon hever parlagon.

A Magyar Nemzet arról ír, tízezreket zártak már ki a közmunkából, az első félévben kétszer annyi embert, mint tavaly egész esztendőben. Ennek az az oka, hogy az érintettek korábbi munkahelyükön felmondtak, vagy a munkaszerződés megsértése miatt bocsátották el őket, illetve az, hogy nem fogadták el a nekik felajánlott munkát. Egyre többeket zárnak ki a közmunkából azért is, mert gyermekük igazolatlanul hiányzik az iskolából.

A Magyar Idők cikke szerint több milliárd forint értékű ingatlanvagyon hever parlagon azóta, hogy 2006–2008-ban a második Gyurcsány-kormány az utóbbi évtizedek legnagyobb kórházbezárási akcióját hajtotta végre. Az épületek értékesítését tulajdonviták is hátráltatják, miközben lassan az enyészeté lesznek.

A Népszabadság Szijjártó Péter közöl interjút. A külgazdasági és külügyminiszter szerint bizalmi válság van az Európai Unióban a politikusok és az emberek között. A cikkben szó van egyebek közt a londoni no go zónák ügyéről, a líbiai menekülttábor ötletéről és az október másodikai népszavazásról is.

A Magyar Idők arról ír, hentesből is hiány van idehaza. A versenyképességet is veszélyezteti az élelmiszeriparban tapasztalható munkaerőhiány. A hazai ágazati szereplők közül sokan a határon túli magyarság körében toboroznak munkaerőt, ingyenes szálláslehetőséget és utaztatást kínálva. A szakemberek szerint az ágazati fejlesztések, az automatizálás segíthetne a kialakult helyzeten.

A Magyar Nemzet cikke szerint súlyos hiányosságok és helyhiány van a gyermekpszichiátriákon. Sok problémával küzdő gyereknek több száz kilométert kell utaznia a segítségért, miközben az országban dolgozó 60-80 szakember 10-12 órás munkaidőben látja el feladatát, gyakran 24 órás telefonos készenlét mellett.

A Népszabadság a vasárnapi népszavazás kapcsán arról ír, nem tudja a Nemzeti Választási Iroda, hogy a határon túli választók névjegyzékéből az elmúlt években hány elhunytat kellett törölni. A külhoniaknak regisztrációhoz kötött a voksolás, a szeptember 17-ei határidőig 275 ezren tették ezt meg. 195 ezren azonban még a 2014-es parlamenti választások előtt éltek a lehetőséggel.

A Portfolio arról ír, az OPEC tető alá hozott egy olajtermelést korlátozó megállapodást, ami novembertől érvényes. A hírre azonnal megugrott, 45-ről 47 dollárra emelkedett a nyersanyag ára. Hogy a megállapodás mennyire konkrét, egyelőre nem világos. Úgy tűnik, a 740 ezer hordós, 2,5 százalékos csökkentésről úgy született megállapodás, hogy az országok szintjére lebontott korlátozások még nem véglegesek.

A napi.hu cikke szerint az eredetileg becsült 57,5 millió forint helyett - egyetlen ajánlattevőként - 119 millió forintért készítheti el a pesti belvárosi Duna-part Kossuth tér és Fővám tér közötti szakaszának komplex megújítási tervét a Korzó Tervezési Stúdió Kft. A főváros szeptember 8-án szerződött a céggel.

A Pénzcentrum arról ír, a hazai és nemzetközi kutatások többnyire igazolják, egy átfogó panelrehabilitáció hosszú távon is értékmegőrző beruházás. Hiába, ennek ellenére sincs erőteljes kormányzati akarat a rehabilitálásukra, még uniós pénzből sem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×