eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Sokan irreálisan drágán adnák el a lakásukat - lapszemle

Molnár Gyula és Fodor Gábor szerint sincs többsége a kötelező betelepítésnek ott, ahol majd a döntést meghozzák - írja a Magyar Nemzet. Újabb hétmilliárd forintos póttámogatást kapott az MTVA a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól – tudta meg a Népszabadság.

Molnár Gyula és Fodor Gábor szerint sincs többsége a kötelező betelepítésnek ott, ahol majd a döntést meghozzák. A két ellenzéki politikus úgy véli: hazug és álságos a népszavazás, ráadásul súlyosan egyenlőtlen a kampányküzdelem, mert miközben az MSZP és a Liberálisok is külön-külön nagyjából 10 millió forintot költenek rá, a kormánynak több mint ezerszer ennyi pénz áll rendelkezésére. A két pártelnök a Magyar Nemzetnek adott interjút.

Igazságügyi orvosszakértő és műszaki szakértő is vizsgálja, pontosan hogyan történhetett a múlt vasárnapi tragikus légi baleset a gödöllői repülőtérnél – mondta a Magyar Időknek Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A lap emlékeztet: a vizsgálat hónapokig is eltarthat.

Több mint kétmilliárdos tartozást halmozott fel a felszámolás alatt lévő Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége, amelynek ingatlanait folyamatosan hirdeti meg az állami felszámoló. A napi.hu szerint a szövetség résztulajdonában lévő, volt kecskeméti zsinagóga épülete iránt a Pallasz Athéné Egyetem is érdeklődik.

A gyermekorvoslást érintő pozitív intézkedések ellenére ma még négyszáznál is több házi gyerekorvos hiányzik az alapellátásból – nyilatkozta a Magyar Időknek a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke. Velkey György a szervezet szegedi nagygyűlése után elmondta: az alapellátásban a gyerekek 60-70 százalékát látják el gyermekháziorvosi praxisokban, a többieket úgynevezett vegyes, tehát felnőtteket és gyerekeket egyaránt fogadó körzetekben fogadják.

Újabb hétmilliárd forintos póttámogatást kapott az MTVA a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól – tudta meg a Népszabadság. Ezzel az állami média éves költségvetése 84,7 milliárd forintra nőtt.

Tönkretehetik a magyar mezőgazdaságot, és veszélybe sodorhatják hazánk GMO-mentességét az Egyesült Államokkal készülő és a Kanadával már aláírás előtt álló szabad kereskedelmi egyezmények. Ezek ugyanis tágra nyitják a kaput a génmódosított termékek előtt – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Stephanie Roth környezetvédelmi aktivista. Ám egyelőre hiába szeretnék, hogy az magyar kormány határozott nemet mondjon a sokat bírált megállapodásokra.

A napi.hu arról ír, hogy döbbenetes áremelkedés tapasztalható a sertéshús piacán. Az orosz embargó miatt kieső keresletet a kínai piac kompenzálja, ezért felszökött a hús tőzsdei árfolyama is. Jó hír a magyar termelőknek: a trend szakértők szerint tartósnak ígérkezik.

Sokan remélnek irreálisan nagy összeget budapesti lakásukért - írja a Magyar Idők. Noha ingatlanosok szerint a túlárazás jelensége nem jellemzőbb most, mint pangó piacon, a hirdetési és az eladási árak összevetésével a lap jelentős különbségekre bukkant.

A kormány befagyasztotta a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások árát Romániában, ahol a fuvarozók hónapok óta tiltakoznak a biztosítótársaságok díjszabásának tetemes emelése ellen – olvasható a Magyar Nemzetben. Közben a bukaresti parlament még hangsúlyosabb állami beavatkozást sürget a tíz éve liberalizált ágazat szabályozása érdekében, és állami biztosító létrehozásával teremtene egyensúlyt a piacon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×