eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Lázár: útfejlesztés 2500 milliárdból

A kormány 2500 milliárd forintos közútfejlesztési programot hagyott jóvá - jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője.

A tárcavezető kifejtette, hogy 2022-ig 81 főút újulhat meg és mintegy ezer kilométer új négysávos autóút és autópálya épülhet hazai és európai uniós forrásokból.

A kabinet emellett 1100 milliárd forintot szán vasútfejlesztési programra, amelynek egyebek mellett része lesz a Nyugati és a Keleti Pályaudvar felújítása, valamint egy balatoni körvasút létrehozása - ismertette Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte továbbá, hogy a Volán 180 új autóbuszt szerez be mintegy 22-24 milliárd forint értékben a gazdasági kabinet javaslatára.

Pozsony előtt

Az unió maradjon a nemzetek Európája - ezt fogja képviselni a magyar miniszterelnök a visegrádi országokkal együtt a pénteki, pozsonyi uniós csúcstalálkozón a Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertetése szerint. Lázár János hozzátette: kezdeményezni fogják azt is, hogy a hatáskörén túlterjeszkedő Európai Bizottság térjen vissza végrehajtó funkciójához.

A tárcavezető elmondta, a Brexit utáni közösségről tárgyaló uniós találkozón a közép-európai térség országai a legfontosabb feladatként szólnak majd a bolgár határvédelem támogatásáról, hiszen "Európa jövője most a bolgár-török határon dől el". A térség országai hangsúlyosan szólnak majd a közép-európai együttműködésről, és közös piacuk megerősítéséről, az uniós hadsereg szükségességéről és a Frontex megerősítéséről. Emellett egységesen állnak ki a V4-ek az európai költségvetési szigor mellett is - ismertette Lázár János.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×