eur:
391.6
usd:
359.03
bux:
72311.81
2024. július 15. hétfő Henrik, Roland
Novembertől lezárják a Kossuth téri metróállomást

Novembertől lezárják a Kossuth téri metróállomást

Novembertől várhatóan három hónapra lezárják a Kossuth téri metróállomást a fölötte álló épület, az egykori MTESZ-székház bontása miatt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Kossuth tér átépítését összefogó Steindl Imre Program vezetője.

Bár a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének egykor otthont adó, a Kossuth tér arculatától jelentősen eltérő épület bontását már szeptemberben megkezdik, várhatóan a sarokház földszintjén található metrókijáratot csupán november végétől, december elejétől zárják le – mondta Wachsler Tamás, a parlament tervezőjéről elnevezett Steindl Imre Program vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Teljesen nyilvánvaló, hogy amikor ilyen nagy betontömbökkel labdáznak a gépek, akkor egyáltalán senki, egy lélek se lehet ott a metróállomáson és ezért november végétől, december elejétől nagyjából le fogják zárni a metró-állomást. Ez így fog tartani körülbelül három hónapig ahogy most látjuk. Majd a BKK-val és a BKV-val szorosan egyeztetünk és ők megfelelő időben fogják tájékoztatni az utazókat."

A bontást követő építkezésnek is lesznek olyan szakaszai, mikor rövidebb időre le kell zárni a metrókijáratot – tette hozzá Wachsler Tamás.

"És még valami van, ami az utazókat érinti, az pedig az, hogy a villamospályának is lesz egy rövidebb lezárása. Ezt egészen pontosan tudjuk, hogy a jövő év augusztusában lesz. Erre azért van szükség, mert épül egy föld alatti folyosó az új irodaház és az Országház között, és amikor ennek a folyosónak a megépítése zajlik, amikor a villamospálya alatt visszük át ezt a szerkezetet, akkor értelemszerűen nem járhat rajta a villamos."

A bontást követően az új irodaház kialakításakor Hültl Dezső eredeti terveit veszik alapul, amelynek értelmében a tér déli oldalán található három épületnek közös a homlokzata, így egységessé válhat a tömb arculata.

Wachsler Tamás becslése szerint 2018 szeptemberére fejeződhet be a beruházás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magyarics Tamás: olyan megosztott az amerikai társadalom, hogy borítékolható az újabb erőszak

A titkosszolgálat nagyot hibázott a Donald Trump elleni merényletnél, de a volt elnök esélyeit javítja a támadás – mondta Magyarics Tamás emeritus professzor az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Amerika-szakértő beszélt a kampány várható menetrendjéről, Joe Biden esetleges visszalépéséről és a fegyverviselés alkotmányos jogának eredetéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Ukrajnában egyre többen tárgyalnának az oroszokkal, újabb frontot nyithatnak az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Ukrajnában egyre többen tárgyalnának az oroszokkal, újabb frontot nyithatnak az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Az ukrán lakosság jelentős része, csaknem 44 százaléka úgy véli, hogy itt az ideje a hivatalos béketárgyalások megkezdésének Oroszországgal – derül ki a ZN.ua média július 15-én közzétett felméréséből. Az eredmények azt mutatják, hogy egyre többen támogatják a diplomáciai megoldást, bár a feltételek körüli viták továbbra is élesek – tudósított a Kyiv Independent. Kirilo Budanov ukrán kémfőnök arról beszélt, hogy az oroszok hamarosan új frontot nyithatnak az ukrajnai háborúban. Az irányt is megnevezte, szerinte észak felől törnek majd be az oroszok, ám van ezzel kapcsolatban egy fordulat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 15. 12:37
×
×
×
×