eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Fideszes jelölt nyert Demecserben

Váradi László, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi polgármesterválasztást vasárnap Demecserben - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város jegyzője, helyi választási irodájának vezetője.

Mátyás B. Szabolcs elmondta, hogy Váradi László, a korábbi polgármester 1267 voksot kapott, míg a második helyen 943 szavazattal a független Rátkai Sándor, harmadikon pedig a szintén független Bartha Zoltán végzett, akire 84-en voksoltak. A további két polgármesterjelölt közül Balogh Róbert (Jobbik Magyarországért Mozgalom) 60, míg Szabó Zoltán (Magyar Munkáspárt) 6 szavazatot kapott. A jegyző megjegyezte, hogy a polgármesterválasztás mellett hat tagú képviselőtestületet is választottak vasárnap Demecserben, 37 jelölt közül. A voksok összeszámolása vasárnap késő este még tartott, az előzetes eredményt később hozzák nyilvánosságra.

Az időközi választást azért tartották a nyírségi településen, mert a képviselőtestület májusban 4:3 szavazataránnyal feloszlatta magát. A voksoláson a 3459 szavazásra jogosult közül 2384 szavazott, így a részvétel 69,92 százalékos volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×