eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Milyen mobilcsomaggal nyaraljunk? - lapszemle

A Népszabadság szerint a fővárosi önkormányzat ismét előveszi a 3-as metróvonal meghosszabbításának tervét. Napokon belül kiderül, hogy komolyabb védelmet kapnak-e Magyarországon a templomok, vallási épületek – tudta meg a Magyar Idők.

A Népszabadság szerint a fővárosi önkormányzat ismét előveszi a 3-as metróvonal meghosszabbításának tervét. Budapest saját forrásból rendeli meg a a Káposztásmegyerig tartó vonal kiviteli terveit.

A Magyar Idők azt írja, házi őrizetbe kerülhet a költségvetési csalással, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt Vizoviczki László. A Fővárosi Ítélőtábla ugyanis némi változtatással helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék óvadék megállapításáról szóló döntését Az óvadék 250 millió forint.

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt már nemcsak a szülők, hanem a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjai esetleges felelősségét is vizsgálja a rendőrség a Gyöngyösön májusban éhen halt másfél éves kisgyermek ügyében – értesült a Magyar Nemzet. Az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériuma tett feljelentést, ugyanis a belső szakmai vizsgálat egy sor jogszabálysértő mulasztást tárt fel.

Napokon belül kiderül, hogy komolyabb védelmet kapnak-e Magyarországon a templomok, vallási épületek – tudta meg a Magyar Idők. A Belügyminisztérium rendészeti államtitkára a lapnak elmondta: a franciaországi egyházellenes terrortámadás után vetődött fel, hogy itthon is megerősítsék a védelmet. Jelenleg szakértők vizsgálják a kérdést.

Bár július elejétől 15 megyében vette át a kéményseprési szolgáltatást az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, lassan halad a munka ellátásához szükséges eszközök beszerzése. A Magyar Nemzet arról ír: most közel egymilliárd forintért 120 autót vásárolnak a kéményseprőknek.

Várandós nőt, sántító fiút és andragógust is kiközvetített a kormányhivatal a közfoglalkoztatottaknak szervezett honvédségi toborzóba – írja a Népszabadság. A Miniszterelnökség közben tudatta: nem kötelező a közmunkásoknak megjelenniük a toborzáson, a járási hivatalok egy része rosszul értelmezte a jogszabályt.

A Howmuch.net egy amerikai adóügyekkel és adóelkerüléssel foglalkozó szervezet elemzésére hivatkozva írja, hogy a legnagyobb amerikai multinacionális cégek óriási vagyonokat tartanak offshore-paradicsomokban, dollárszázmilliárdokkal megrövidítve az Egyesült Államok büdzséjét. A Portfolion olvasható cikk szerint az Apple vezeti s 30-as listát, aki egymaga mintegy 60 milliárd dollárnyi adót "optimalizált" ezzel a módszerrel.

A napi.hu azt írja, nagyobb lehet a baj a kínai bankrendszerben, mint amekkorát a szakemberek eddig feltételeztek, mert a legendás árnyék bankrendszerben felhalmozódó eladósodás nem jelenik meg a nyilvános statisztikában . A Moody's Inverstors Service szerint tovább nő az eladósodás: a hitelállomány bővülése meghaladja a GDP nominális gyarapodását.

Ma már szinte természetes, hogy gyakran elővesszük a telefonunkat a külföldi utazásaink során, sőt sokszor még az internetet is használjuk rajta. A Pénzcentrum annak járt utána, hogy melyik szolgáltatónál, milyen csomaggal járunk a legjobban a nyaralás alatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×