eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Amerikai film magyar rendőrökkel, Siófokon

Köszönőlevelet kaptak a siófoki rendőrök: ”…olyan volt ez az eset, mintha amerikai krimisorozat egy része lenne: 45 perc alatt megtörtént a bűnügy, a helyszínelés, elfogták az elkövetőt és a vége happy end. Siófokon ez a valóság.”

A helyi rendőröknek fejezték ki elismerésüket egy siófoki üzlet tulajdonosai.

Siófokon július 23-án 18 óra körül egy helyi utcában található boltba bement egy férfi, majd az ott dolgozó alkalmazottól „Kérem a pénzt!” felkiáltással a bevételt követelte. A hölgy ennek nem tett eleget. A férfi próbált többször is a kasszához közelebb kerülni és pénzt kivenni, azonban az alkalmazott ezt megakadályozta, ezért végül üres kézzel távozott az üzletből.

A bejelentést követően a siófoki rendőrök azonnal a helyszínre vonultak. A sértett által elmondott személyleírás alapján Wágner Antal rendőr őrnagy – Közrendvédelmi Osztályvezető - és Fürst Dávid rendőr főhadnagy – Vizsgálati Osztályvezető – a biztonsági szolgálat munkatársainak közreműködésével egy órán belül a Petőfi sétányon azonosították és igazoltatták a férfit, majd előállították a rendőrkapitányságra - írja a police.hu.

Időközben a férfi elmondta a nyomozóknak, hogy július 22-én az esti órákban egy siófoki fagyizóban, egy nyitott kasszafiókból készpénzt lopott el, továbbá 2016. július 11-én szintén Siófokon ellopta egy munkatársa karóráját.

A nyomozók a 28 éves, dunaújvárosi H. Dénes Ferencet rablás bűntett kísérlet és két rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, valamint előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A bolt tulajdonosai az ügy kapcsán levélben fejezték ki köszönetüket a siófoki rendőröknek.

„Ezúton szeretnénk megköszönni a siófoki rendőrség gyors és precíz munkáját... Külön köszönettel tartozunk Fürst Dávid r. főhadnagynak és Wágner Antal r. őrnagynak, akik nagyszerű munkavégzésükkel elkapták az elkövetőt, - és természetesen minden segítőkész kollégájuknak...”

"Köszönjük alkalmazottunk nevében is a munkájuk eredményességét, minek hála újra be mert állni dolgozni az őt ért sokk után, tudván: ilyen nagyszerű emberek vigyáznak ránk és a támadó már nem jelent veszélyt."

A tulajdonosok az alábbi sorokkal zárták levelüket: ”...olyan volt ez az eset, mintha egy amerikai krimisorozat része lenne: ahol 45 perc alatt megtörtént a bűnügy, a helyszínelés, elfogták az elkövetőt és a vége happy end. Mindenki azt mondaná ez csak film, nem igaz. De Siófokon bebizonyították, ez a valóság.”

Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×