eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Többet költünk a kutakon - lapszemle

Szirtes Tamás ismét pályázik a Madách Színház vezetésére - közli a Népszabadság. Kísérleti közfoglalkoztatási programot indított július 1-jével a kormány - olvasható a Magyar Nemzetben.

A Magyar Idők értesülése szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal vagy a Belügyminisztérium rendészeti információs irodájának munkatársai közül jelölhet vezetőt Pintér Sándor a leendő Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ élére. A törvény értelmében július 17-ig kell javaslatot tennie a kormányfő számára a belügyminiszternek arra, hogy ki vezesse az új intézményt.

A Madách Színház jelenlegi igazgatója, Szirtes Tamás ismét pályázik a teátrum vezetésére - közli a Népszabadság. Az újabb ötéves igazgatói ciklusban a vezető új játszóhelyet alapítana, amelyet önerőből hoznának létre, mert repertoárjuk kinőtte az Erzsébet körúti színházat. A Fővárosi Közgyűlés nemrég írta ki a színház-igazgatói pályázatokat.

Kísérleti közfoglalkoztatási programot indított július 1-jével a kormány - olvasható a Magyar Nemzetben. A programba azokat a halmozottan hátrányos helyzetű munkavállalókat vonnák be, akik eddig sem a nyílt munkaerőpiacon, sem a közfoglalkoztatásban nem tudtak elhelyezkedni, mert mentális, szociális vagy egészségi problémákkal küszködnek.

Nyakó István lesz az MSZP kommunikációs igazgatója, várhatóan ma dönt a tisztségről a párt elnöksége – olvasható a Magyar Időkben. Mint írják arról egyelőre nincs hír, hogy a feladat egyben azt jelenti-e, hogy a szóvivői teendőket is neki kell ellátnia.

Mialatt vidéken enyhén emelkedett az autótulajdonosok száma a válság óta, Budapesten 42 százalékról 35 százalékra esett vissza arányuk - közli a napi.hu a Medián felmérésére hivatkozva. Emellett érezhetően nőtt a 60 év feletti autósok száma, ugyanis a 2008-as 20 százalékról mára 30 százalékra nőtt körükben az autóval rendelkezők aránya.

Józsefváros jól él az autósok sarcolásából – írja a Magyar Nemzet. A kerületi közterület-felügyelet ugyanis annak ellenére rótt ki fejenként harmincezer forint közigazgatási bírságot több ezer autósra az elmúlt években, hogy egy korábbi ombudsmani jelentés értelmében – előírás szerint kamera híján – csak helyszíni bírságolásra lett volna joga.

A Magyar Idők szerint többet költünk a kutakon, a szabadságolások és a növekvő átlagkereset, valamint a továbbra is viszonylag alacsony üzemanyagárak következtében egyre több pénzt hagy a lakosság a benzinkutakon. A Balaton környékén és egyéb turistarégiókban megugrik, a fővárosban jellemzően enyhén csökken a fogyasztás a nyári hónapokban.

Csaknem egymilliárd forintos kárt okoznak a juhágazatnak évente az aranysakálok, a kóbor kutyák meg az elharapódzó lopások – olvasható a Magyar Hírlapban. A juhtenyésztők érdekképviselete szerint törvénymódosításokra is szükség lenne a kármérték csökkentésére.

Erős szezont várnak a legnagyobb fürdővárosok, ám van egy nagy baj – közli a portfolio. Mint írják: például Hévíz, Siófok és Balatonfüred gazdasági jelentősége évről évre növekszik, de egyre kritikusabb problémát jelent az idegenforgalmi munkaerőhiány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×