eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Rengeteg rendőr őrzi a szerb-magyar határt

Jelentős létszámú rendőr és katona őrzi a szerb-magyar határ Csongrád megyei szakaszát, munkájukat több mobil hőkamera is segíti - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Gyalogos és gépkocsizó járőrök ellenőrzik folyamatosan a szerb-magyar határt Röszke, Mórahalom és Ásotthalom térségében. Éjszaka és hajnalban a rendőrök és katonák zseblámpával világítanak át a határt védő kerítésen, illetve a gépkocsik fényhídjának reflektorával pásztázzák a vajdasági oldalt.

A magyar oldalon több helyütt is megtisztították a határ környékét a fáktól és bokroktól, az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt azonban - különösen a mélyebben fekvő területeken - a kerítés külső oldalán többen helyen is sűrű a növényzet. Ezért magasleseket építettek, ahonnan a sötétben éjjellátóval, nappal pedig távcsővel ellenőrizhető a határt megközelítők mozgása.

A határőrizetet több helyen is magas oszlopokra telepített hőkamera segíti, ezekkel a vajdasági oldalon akár tíz kilométeres mélységben is fölfedezhetők a Magyarország felé közelítő csoportok. Kedden hajnalban a határvonal alakja és a tereptárgyak miatt nehezebben belátható szakaszokon terepjáróra és kisbuszra szerelt mobil-hőkamerákkal figyelték a rendőrök a területet.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfőn közölte, megerősítették a határok védelmét, sok rendőr és katona érkezett, valamint az eszközparkot is bővítették.

Éjféltől mélységi határőrizetet vezettek be a magyar hatóságok a szerb és a horvát határ mentén. Azokat a migránsokat, akiket a határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé.

A főtanácsadó hangsúlyozta: az összes illegális határátlépőt el akarják fogni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×