eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Holnaptól kötelezhetik a felnőtt gyermekeket a szülőtartásra - lapszemle

Pénzcentrum arról számol be, hogy július elsejétől, vagyis a holnapi naptól lép érvénybe az a törvénymódosítás, amely alapján a felnőtt gyermeket már egy harmadik fél is kötelezheti arra, hogy eltartsa a szüleit.

Újabb két hónappal, szeptember 1-jéig meghosszabbította az ügyészség a nyomozást a Nemzeti Választási Irodánál februárban botrányt okozó kopasz, kigyúrt férfiak ügyében - írja a Magyar Nemzet, kitérve arra, hogy jelenleg is tart az ügyben a bizonyítékok elemzése, értékelése. A lap felidézi, hogy februárban kigyúrt, kopasz férfiak megakadályozták a szocialista Nyakó István abban, hogy beadja népszavazási kérdését a vasárnapi boltzárról.

A Népszabadság értesülése szerint drágább lehet az elfekvő, vagyis a korábbinál jóval többet kell majd fizetni a kórházakból elbocsátott, ápolási otthonba kerülő betegek ellátásáért. A lap birtokába került kormány-előterjesztés szerint az átalakítás célja, hogy az egészségügyet megszabadítsák a szociális feladatoktól: a több mint 2 és fél milliárdos ágazati szintű takarékoskodást azonban az érintettek, illetve hozzátartozóik fogják kifizetni.

A Magyar Idők arról ír, hogy csaknem kétszer annyi családi ház építése kapott zöld jelzést már az első fél évben, mint amennyi építési engedélyt tavaly összesen kiadtak egylakásos épületre: fél év alatt csaknem 10 ezer bejelentést tettek 300 négyzetméternél kisebb lakóingatlan megépítésére. A lap szerint az otthonteremtési program mellett az építésügyi jogszabályok változása áll a növekedés hátterében.

A Népszabadság azt írja, hogy Tóbiás József egyik bizalmasának leváltásával kezdte munkáját Molnár Gyula, az MSZP új elnöke, menesztette ugyanis az elődje által kinevezett pártigazgatót, Katona Tamást. A lap értesülése szerint Botka László egyelőre nem találja helyét a változtatások közepette, sőt nagyon meg is sértődött, mert nem őt, hanem Hiller Istvánt választották a választmány élére.

A Magyar Nemzet is arról cikkez, hogy milyen változások lesznek az MSZP-ben a pártelnökválasztás után. A lap úgy tudja, hogy teljesen átszervezik a szocialista frakciót és Tóth Bertalan, Burány Sándor és Varga László kerülhet a frakcióvezetésbe.

Bár jelölést is kapott, Csárdi Antal mégsem indul el az LMP társelnöki posztjáért a párt július 16-ra és 17-re kitűzött kongresszusán – tudta meg a Magyar Idők. A lapnak Csárdi Antal úgy fogalmazott: bár fontolgatta az indulást, de végül mégis meggondolta magát, mert úgy érzi, a pártban más feladatok hárulhatnak rá. Hivatalosan eddig Hadházy Ákos fogadta el a jelöltséget az LMP társelnöki tisztségére.

A Portfolio szerint gyászos kilátásai vannak a kormány újraiparosítási tervének, ha nem történik szerkezeti változás. A lap idézi a nemzetgazdasági miniszter tavaszi értékelését az Irinyi-terv bejelentésekor. Varga Mihály akkor azt mondta, a stratégia egyik célja, hogy az ipar aránya a bruttó hazai termékben a jelenlegi 23,5 százalékról 30 százalékra emelkedjen 2020-ig. Ezzel párhuzamosan viszont csökkenteni kell az ipar egyoldalú függését a járműgyártástól és meg kell erősíteni a többi ágazatot is.

A Pénzcentrum arról számol be, hogy július elsejétől, vagyis a holnapi naptól lép érvénybe az a törvénymódosítás, amely alapján a felnőtt gyermeket már egy harmadik fél is kötelezheti arra, hogy eltartsa a szüleit. Megmutatják azt, hogy ez pontosan milyen kötelezettségeket ró az érintettekre, és azt is milyen mértékben érintheti a pénztárcájukat ez a változtatás.

A napi.hu arról ír, hogy a legnagyobb magyarországi gyorsétterem hálózat mintagazdasággá jelölte ki az egyik legnagyobb magyar baromfi-feldolgozót, ami a világon elsőként történik meg nálunk. Az étteremlánc abban bízik, hogy fellendül a szendvicsforgalom. 

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×