eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Kapjon bioételt minden kisgyerek!

Petíciót adott át az Országgyűlés elnökének egy rákellenes szervezet egy törvény érdekében, amely kötelezővé tenné, hogy a bölcsődékben, az óvodákban és az iskolákban vegyszermentes alapanyagokból készült élelmiszerek kerülhessenek az asztalra. "A rák ellen, az emberért, a holnapért" Társadalmi Alapítvány munkatársa az InfoRádiónak elmondta: szervezetük igyekszik példát mutatni azzal, hogy pénzt ad egy fővárosi óvoda menzájának.

Írja elő minél előbb törvény Magyarországon, hogy minden bölcsődében, óvodában és iskolában vegyszermentes alapanyagokból készüljenek az ételek, és minden gyerek ilyet kapjon - ezt szeretné elérni "A rák ellen, az emberért, a holnapért" Társadalmi Alapítvány.

Pákozdi Judit, a szervezet munkatársa az InfoRádiónak elmondta: alapítványuk az egészségvédelemért és a daganatos betegségek megelőzéséért küzd, amiben óriási szerepe van a táplálkozásnak.

Az alapítvány munkatársa elismeri, hogy a bioélelmiszerek legalább másfélszer annyiba kerülnek, mint az átlagos gyártási minőségű alapanyagok. Pákozdi Judit hozzátette: azt szeretnék elérni, hogy a bioételek készítésének plusz költséget ne a szülőknek kelljen viselniük, hanem az állam vállalja magára.

A szervezet jó példával jár elől: felvállalta, hogy biztosítja az anyagiakat egy óvoda bioélelmiszerekkel való ellátásához - mondta Pákozdi Judit. "A rák ellen, az emberért, a holnapért" Társadalmi Alapítvány munkatársai abban reménykednek, hogy kezdeményezésük követőkre talál.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

A kilencvenes években tapasztalt mélypont óta folyamatosan nő a tojásfogyasztás Magyarországon, ezt a termék vásárlását népszerűsítő kampányok is segítik – mondta az InfoRádióban a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetség alelnöke, Pákozd Gergely.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A szélerőművek segítettek átvészelni a brutális nyári éjszakákat Magyarországon

A szélerőművek segítettek átvészelni a brutális nyári éjszakákat Magyarországon

A magyarországi szélerőművek az elmúlt nyár legnagyobb áramfogyasztású, -importigényű és legmagasabb villamosenergia-árú legforróbb időszakaiban is jelentősen hozzájárultak az áramigény kielégítéséhez. A turbinák közel 14%-os átlagos kihasználtsággal termeltek a nyár hőségriasztásos napjain sötétedés után, 20 és 22 óra között, amikor napenergia hiányában a magyar villamosenergia-import és a piaci árak rendszeresen megugrottak. Az eredmények alátámasztani látszanak, hogy a szélerőmű-állomány észszerű bővítése csökkenthetné az ország függőségét az áram- és gázimporttól, és mérsékelhetné a kapcsolódó költségeket, nem beszélve a kedvező környezeti hatásokról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×