eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Rogán eltiltaná az utcai rendbontókat

Eltiltaná az utcai rendezvényekről a rongálókat és a rendbontókat Rogán Antal belvárosi polgármester. A fideszes Rogán Antal ennek érdekében kezdeményezi a Büntető-törvénykönyv módosítását.

Budapest belvárosának polgármestere kezdeményezte a Büntető-törvénykönyv módosítását, hogy eltilthassák az utcai rendezvényekről a rendbontókat.

Rogán Antal az InfoRádióban elmondta: mivel álláspontja szerint a jogszabály már nem védi meg a rendezvényeken résztvevő békés polgárokat a rendbontóktól, módosító indítványában új mellékbüntetésként szerepelne a rendezvénytől való eltiltás.

Az intézkedés minden rendezvényre vonatkozna, tehát például egy koncerten sem vehetne részt a rendbontásért elmarasztalt abban a városrészben vagy városban, amelyben megtiltották neki, hogy a rendezvényeken részt vegyen.

A fideszes politikus szigorítaná a rongálás büntetési tételét is: a bűncselekményt már három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtaná a módosító indítvány, de különösen jelentős kár esetén háromtól tíz évig is terjedhet a büntetés időtartama.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×