eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Kóka pénteken lerántja a leplet

Az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán történtek vizsgálata, amelyet Jüttner Csaba vezetett, lezárult, jelenleg a jegyzőkönyvek véglegesítése folyik, péntekre rendkívüli ügyvivői értekezletet hívtam össze az ügyben - mondta szerdán Kóka János. A pártelnök közölte azt is, hogy az SZDSZ vezető politikusai kiállnak Horváth Ágnes egészségügyi miniszter mellett.

A liberális pártelnök közölte: az ügyvivők is a pénteki ülésen ismerhetik meg a vizsgálat eredményét, és ő azt fogja javasolni, hogy még aznap hozzák nyilvánosságra a leírtakat.

Kóka János február 16-án, a Liberális Gazdasági Tanács ülését követően jelentette be, hogy négy nappal korábban az SZDSZ Ügyvivői Testülete kérte fel Jüttner Csabát, vizsgálja ki az szabad demokraták 2007-es elnökválasztásán történteket. A vizsgálat lefolytatására a megyei elnök harminc napot kapott.

Azokra a sajtóinformációkra, amelyek szerint a bizottság kizárólag Jüttner Csabából, az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökéből áll, Kóka János azt mondta, hogy Jüttner Csaba egy háromfős - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei liberális politikusokból álló - vizsgálóbizottságot állított fel.

Az ügy előzménye, hogy a Hír TV Célpont című műsora szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását, Kóka János állítólag álszavazatokkal nyerte meg a választást. Ezt a műsorban a szavazás résztvevőiként bemutatott, név nélkül és kitakart arccal, eltorzított hanggal nyilatkozók állították.

Kiállnak Horváth Ágnes mellett

A pártelnök reagált azokra a sajtóhírekre is, amelyek szerint a szabad demokraták kedd esti vezetői ülésén vita alakult ki, mivel többen Horváth Ágnes egészségügyi miniszter menesztését követelték. Közölte: Az SZDSZ vezető politikusai kiállnak Horváth Ágnes mellett.

A liberális pártelnök közölte: aki a miniszter menesztéséről gondolkodik, az a "Fidesz forgatókönyvét valósítja meg."

Kóka János hozzátette, hogy az SZDSZ kiáll az egészségügyi reform, az egészségügyi tárca és az egészségügyi miniszter mellett. Ha Horváth Ágnes távozna, akkor cserben hagynák a reform támogatóit, valamint azt a 700 ezer embert, aki nemmel szavazott március 9-én a népszavazáson - szögezte le a pártelnök.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×