eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Már viszik a postások a 13. havi nyugdíjat

Ezekben a napokban kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét a márciusi juttatással együtt. Azok, akik idén kerültek nyugállományba, nem számíthatnak többletpénzre. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára cáfolta, hogy a vasárnapi népszavazás az oka a folyósítás időpontjának. Forgó Györgyné közölte: a kézbesítés napjáról már tavaly döntöttek.

A postások március 6-11-e között viszik ki a 13. havi nyugdíj első részletét, aki bankszámlára várja a járandóságát, annak a hónap 10. napján utalják át az összeget - tájékoztatta az InfoRádiót a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára.

Forgó Györgyné közölte: a 13. havi nyugdíj első felének átlagos összege 39 ezer, éves szinten tehát 78 ezer forint.

Az összeget mindig március első felében kapják meg a nyugdíjasok, az pedig, hogy idén március 9-e előtt fizetik ki a 13. havi nyugdíj felét, már tavaly eldőlt, nem a népszavazás miatt alakult így a menetrend - tette hozzá a szakállamtitkár.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kevés a nevelőszülő, az örökbefogadás segítésével oldaná meg a helyzetet a kormány

Kevés a nevelőszülő, az örökbefogadás segítésével oldaná meg a helyzetet a kormány

Felgyorsítja a kórházakban hagyott újszülöttek örökbefogadási eljárását a kormány. Az elmúlt hónapokban már havonta csaknem kétszáz gyermek volt a kórházi osztályokon úgy, hogy a rokonaik nem keresték őket. Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa fővárosszerte akciókkal hívja fel a figyelmet a kórházban hagyott csecsemők ügyére és az országos nevelőszülő-hiányra.

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×