eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

"Vérengzésre készülnek a tömegközlekedésben"

Vérengzésre készül a fővárosi vezetés Budapest tömegközlekedésében - mondta Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz-frakció szakpolitikusa a BKV tervezett menetrendi változtatásaival kapcsolatban. A politikus szerint az átalakítással egyetlen budapesti sem jár jól.

A szakképzési rendszer és az egészségügy után a közösségi közlekedési szolgáltatások szétverése következik a fővárosban - mondta az InfoRádiónak a fővárosi Fidesz-frakció szakpolitikusa.

Wintermantel Zsolt közölte: a kiszivárgott információk szerint több mint 10 százalékos lesz a teljesítménycsökkentés, ami főleg a külső kerületek lakóit érinti brutálisan

Az ellenzéki politikus szerint a városvezetés félrevezető állításokat tesz, például akkor, amikor azt mondja: a külső kerületekből az átalakítás után könnyebb lesz majd eljutni a belvárosba.

Ez szemenszedett hazugság - jelentette ki Wintermantel Zsolt, hozzátéve: az sem igaz, hogy csökken az átszállások száma.

A fővárosi Fidesz-frakció szakpolitikusa közölte: látszik, hogy a BKV-ban van pénz, csak felelőtlenül és rosszul akarják elkölteni.

Demszky Gábor főpolgármester és helyettese, Hagyó Miklós nem ezt, hanem építkezést, beruházást és szolgáltatásfejlesztést ígért a választási kampányban - hangsúlyozta Wintermantel Zsolt.

A Fidesznek egyetlen lehetősége van: minden jogi eszközzel és minden politikai módszerrel megakadályozni, hogy ezt a vérengzést a közösségi közlekedési szolgáltatásokban a Hagyó Miklós vezette ágazat végrehajtsa - mondta az ellenzéki politikus.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Magyarországot megállítja egy betonfal

Magyarországot megállítja egy betonfal

Az elmúlt évtizedben Magyarországon jelentősen nőtt a foglalkoztatottak száma, azonban a demográfiai változások egyre nagyobb kihívásokat jelentenek a munkaerőpiac számára a jegybank friss elemzése szerint. A népességcsökkenés és a társadalom idősödése miatt a munkaerő-tartalékok szűkülnek, ami a foglalkoztatási növekedés korlátait jelzi. A következő években már nagyon nehéz lesz növelni a foglalkoztatást, miután a népességfogyás meg fogja haladni az előző másfél évtized átlagát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×