eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Lomtalanítás: leadható a veszélyes hulladék is

Idén a veszélyes hulladékot is elszállítják a lomtalanításkor Budapesten. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a guberálók miatt a lomtalanítás menetrendjét most sem hozzák nyilvánosságra.

Nem hozza nyilvánosságra a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., hogy a város melyik részén mikor tart lomtalanítást: erről célzottan az adott körzetben lakókat, illetve a közös képviselőket értesítik egy-másfél héttel korábban - mondta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője.

Horti Zsófia közölte: a guberálók miatt van szükség erre, akik tavaly, a rendszer bevezetésekor valamivel kevesebben voltak, mint korábban.

Idén nem 139, hanem 150 körzetre osztották a fővárost, emiatt gyorsabban lehet majd egy-egy körzetből elszállítani a feleslegessé vált hulladékot - tette hozzá a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője.

Idén az FKF Zrt átveszi az ott lakóktól a háztartásban keletkező veszélyes hulladékokat is a lomok elszállításának napján déli 12 és este 18 óra között, az egyes körzetekben felállított gyűjtőpontokban - mondta Horti Zsófia.

A szóvivő hozzáfűzte: az ilyen hulladékok kihelyezését a közterület-felügyelet munkatársai büntetik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Kezd beindulni a lakáspiac: hol éri meg legjobban lakásba fektetni a pénzünket?

Kezd beindulni a lakáspiac: hol éri meg legjobban lakásba fektetni a pénzünket?

Nemrég jelent meg az Európai Unió tagországaira vonatkozó legfrissebb lakásárindex, melyből kiderült, hogy az idei második negyedévben - több mint egy év után - megtört az éves árcsökkenés trendje és 1,3 százalékos áremelkedés következett be. Az egyes országok között továbbra is nagyok a különbségek, így érdemes megnézni, hol csökkennek még mindig a lakásárak és mely országok léptek a növekedés útjára, illetve mi történt az elmúlt évtizedben az EU országainak lakásáraival. Hol érdemes leginkább lakásba fektetni a pénzünket?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×