eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Sokáig marad a káosz az M0-on

Tartósan be kell rendezkedniük az autósoknak a kaotikus állapotokra az M0-áson: 2013-ig ugyanis biztosan marad a zsúfoltság. A mindennapos baleseteket a bővítéssel lehetne megelőzni, ha azonban az elkészül, azonnal el kell kezdeni a régi szakasz felújítását.

Tartósan be kell rendezkedniük az autósoknak a kaotikus állapotokra az M0-áson: 2013-ig ugyanis biztosan marad a zsúfoltság - írja a Népszabadság. Hídjai düledeznek, burkolata tönkrement, sávjait annyi jármű használja, amennyi csak elfér - még évekig ez vár az M0-áson autózókra. A fővárost délről elkerülő autóúton a mindennapos torlódásoknak és baleseteknek a bővítés szabhatna gátat, ha azonban elkészül az új pálya, akkor rögtön el kell kezdeni felújítani a lerobbant régit.

Akár napokon belül vádat emelhet az ügyészség Veres János pénzügyminiszter fiainak jó barátja, Tokai Tibor ellen garázdaság miatt - írja a Magyar Nemzet. Vádemelési javaslattal zárta le ugyanis a nyomozást a nyírbátori rendőrkapitányság Veres János pénzügyminiszter fiainak büfés incidensével összefüggésben - tudta meg a lap a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivőjétől. Szilágyi László közölte: a vádemelési javaslatot február 6-án kapta meg a Nyírbátori Városi Ügyészség, amelynek harminc napja van arra, hogy eldöntse, vádat emel, további nyomozást rendel el, vagy megszünteti a nyomozást. Az ügynek jelen pillanatban egyetlen gyanúsítottja van.

Az Index Törökország uniós csatlakozásának esélyeit latolgatja. A török gazdaság most nagyon beindult - fogalmaz a hírportál. Egy volt iszlamistákból álló kormány nagy ütemben megszorít és privatizál, emeli a nyugdíjkorhatárt, PPP-ben építtet alagutat a tenger alá, szigorít az adóbehajtáson és széles gesztusokat tesz a nyugatnak. A gazdasági fejlődés ellenére az EU nem várja tárt karokkal Törökországot, de a törökök is kiábrándultak az elmúlt években az uniós csatlakozásból. A kérdés napirenden tartása viszont segít a gazdasági reformok és a jogrend átalakításának továbbvitelében.

Jelentősebb mérvű forintgyengülésre számít rövid távon több devizakereskedő is - olvasható a Világgazdaságban. Az egyre romló nemzetközi hangulatban ugyanis a befektetők már kevésbé hisznek a kockázatos magyar kiigazítás hosszú távú sikerében, és az alacsony növekedési kilátások, illetve a tartósan magas szinten beragadó infláció miatt megszabadulnak papírjaiktól. Demján Sándor nagyvállalkozó egyenesen azt állítja: tíz-tizenöt éven belül hazánk az Európai Unió legszegényebb tagállamává süllyed.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy jövőre teljesen átalakul a közvetlen uniós agrártámogatások rendszere. Az agrártárca még a tavasszal benyújtaná az Országgyűlésnek az erről szóló törvénytervezetet. Az átállással járó változások miatt tucatnyi más törvény módosítása is szükséges, a földtörvény mellett az államháztartási és állami tulajdonról, a vagyonkezelésről szóló jogszabályoké, valamint az adó-, az áfa- és az illetéktörvényé.

Már épül Magyarország első multifunkciós központja Győrben, közel az M1-es autópálya városi bevezetőjénél, a Győri ETO FC újjáépülő stadionja mellett - számol be róla a Portfolió. A több épületből álló ingatlanprojekt értéke 50 milliárd forint, amely magában foglalja a stadiont, az edzőközpontot, a klubházat, a labdarúgó utánpótlásképző kollégiumot, valamint a sport, szórakoztató és kereskedelmi központot, a szállodát és a körülötte lévő teljes infrastruktúrát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×