eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Miért nincs a rendőröknek golyóálló mellényük?

Használhatatlan golyóálló mellényeket kaptak a rendőrök - állítja a testületnél működő egyik szakszervezet. A Tettrekész Magyar Rendőrség nevű érdekképviselet főtitkára az InfoRádiónak elmondta: az Országos Rendőr-főkapitányság illetékesétől levélben kértek magyarázatot az egyéni védőfelszerelés hiányosságára, választ azonban azóta sem kaptak.

Hétfőn Esztergomban életét vesztette egy intézkedő rendőr, amikor mellbe lőtte egy ittas férfi. A járőrön nem volt golyóálló mellény.

Az egyik érdekképviselet, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete ezután felkereste az ORFK műszaki osztályának vezetőjét, és arra várt választ: mikor kapják meg a rendőrök az életüket védő felszerelést.

Mint azt Szima Judit az InfoRádióban elmondta, a rendőröknek korábban volt golyóálló mellényük, azokat azonban 2006 őszén bevonták, mondván, lejárt a szavatosságuk. Helyettük azonban nem érkeztek újak.

A szakszervezet választ még nem kapott az ORFK-tól, megkeresésüknek azonban lett következménye. Több rendőr ugyanis jelezte nekik: még aznap délután kaptak mellényt, igaz, sokan olyat, amelyet mindennapi munkájuk során nem tudnak használni. A mellények egy része nem golyóálló, hanem olyan, amelyeket robbantásoknál szokás viselni.

Szima Judit elmondta: olyan mellényre lenne szükség, amit ing alatt is hordhatnak a rendőrök. A szakszervezeti vezető azt mondta: ezeket darabonként 100-150 ezer forintért lehetne beszerezni.

A ORFK szóvivői irodája időközben egy közleményt jelentetett meg a rendőrség hivatalos honlapján. Azt írják, hogy jelenleg 10.710 lövedékálló mellénnyel rendelkezik a testület, tehát valamennyi, közterületen szolgálatban lévő rendőrnek van ilyen védőfelszerelése.

Hozzáteszik: új mellények vásárlását is tervezik, hogy minden testületi tag személyi alapfelszerelésként rendelkezzen ilyennel. Az európai szabványnak megfelelő új mellények darabonként ezer euróba kerülnek, amelyre a közlemény szerint van pénz a rendőrség költségvetésében.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×