eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Internethasználat: Magyarország a középmezőnyben

A régiós országok közül Romániában chatelnek legtöbben, e-mailezés terén pedig a szlovének a legaktívabbak. A magyarok közel háromötöde minden nap használja az internetet, a régióban ennél többen csak Szlovéniában csatlakoznak a világhálóra napi rendszerességgel - derül ki a GfK Csoport friss felméréséből. A kutatás arra is kitért, hogy mely országokban milyen arányban használják a világhálót a netezők képek, filmek és zeneszámok letöltésére, illetve megosztására.

Tizenhárom közép- és kelet-európai ország - többek között Szlovénia, Szlovákia, Ausztria, Cseh- és Lengyelország, illetve Magyarország - ezer-ezer, 15 éves vagy annál idősebb polgárát kérdezte meg a GfK csoport az internethasználati szokásairól - mondta az InfoRádiónak a szervezet szakértője.

Szilágyi Ákos közölte: Magyarországon tíz ember közül négy inteznetezik ilyen-olyan rendszerességgel, ezzel a középmezőnyben vagyunk a világháló használatát tekintve, de a régiós átlag is 40 százalék körül van.

Ebből a szempontból kiemelkedő eredményt ért el Szlovénia, Ausztria és a Cseh Köztársaság, a sereghajtó Ukrajna és Oroszország - tette hozzá a GfK szakértője.

Az otthoni interneteléréssel rendelkezők arányát tekintve is a középmezőnyben van Magyarország: a magyar háztartások egyharmadában lehet elérni a világhálót - mondta Szilágyi Ákos.

Szlovénia és Ausztria ebből a szempontból is élen jár, a csoport végén Ukrajna, Románia és Oroszország található - fűzte hozzá a GfK szakértője.

Hanganyag: Hermann Irén

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×