eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Újbuda: a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi országgyűlési képviselő-választást

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az újbudai időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulóját vasárnap, így Rétvári Bence képviselheti majd Gellérthegy és Szentimreváros térségét a parlamentben - tudta meg a távirati iroda a helyi választási iroda munkatársától.

Az összesített adatok alapján az ellenzéki pártok jelöltje a szavazatok 71,1 százalékát "vitte el".

A második helyen Lakos Imre, az MSZP-SZDSZ jelöltjeként 20,2 százalékot kapott; Csapody Miklós az MDF színeiben 6,3 százalékot, míg Fenyvessy Zoltán a MIÉP képviseletében 2,4 százalékos támogatottságot könyvelhet el.

Egyetlen szavazókörben nem számolták meg a voksokat, itt ez csak akkor történik meg, ha az egyetlen, külképviseleten leadott voksot is belekeverik a többi közé.

Az időközi választás érvényes, mert azon a választók több, mint 25 százaléka megjelent; a délután fél hatos adatok alapján a választók csaknem 34 százaléka ment el szavazni.

A két héttel ezelőtti első fordulóban ugyanebben az időben a részvételi arány 33,4 százalékos volt, így nem érte el az akkor szükséges 50 százalékos érvényességi küszöböt.

A választást a tavaly októberben elhunyt Deák András (Fidesz-KDNP) képviselői halála miatt írták ki. Az időközi választást semmilyen rendkívüli esemény nem zavarta meg.

A szavazatok 100 százalékos feldolgozására előreláthatólag keddig vagy szerdáig várni kell, mert egy választópolgár a berlini külképviseleten adta le a szavazatát. Emiatt a kijelölt szavazókör urnáit addig nem bontják fel és nem számolják meg, amíg a berlini voksot bele nem keverik a többi közé.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×