eur:
401.35
usd:
365.79
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Navracsics: Mindenki eldöntheti, miről szól a népszavazás

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint pártjának keményen kell dolgoznia ahhoz, hogy a népszavazás ne meghiúsult várakozás, hanem számukra kedvező: érvényes és eredményes legyen. Navracsics Tibor az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: az MSZP és az SZDSZ vesztét az okozza majd, hogy nem az ország dolgaival, hanem Orbán Viktorral foglalkoznak.

A közvélemény-kutatások szerint a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazás érvényes lesz, ennek ellenére az ezek eltörléséért küzdő Fidesz parlamenti frakciójának vezetője úgy érzi: pártjának a kampány egy hónapja alatt is folyamatosan azon kell dolgoznia, hogy valóban eredményes legyen a referendum.

Arra a kérdésre, hogy mit várhatnak az emberek, ha az igenek lesznek többségben egy eredményes népszavazáson, Navracsics Tibor azt felelte: bármi megtörténhet. Hozzátette: a kormánykoalíció alkotmányos kötelezettsége, hogy ilyen esetben módosítsa a vonatkozó jogszabályokat, azaz el kell törölni a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat is.

Hogy ezen túlmenően a kormányoldal, a kormány vagy a miniszterelnök milyen politikai felelősséget vállal, az már az ő ügyük - jelentette ki az ellenzéki frakcióvezető, hozzátéve: az emberek is eldönthetik maguk, hogy miről szól ez a népszavazás.

Van, aki a 300 forintról szavaz majd, van, aki ideológiáról, a jogintézményről, vagy arról, megteheti-e egy kormány, hogy a választási kampányban ígértek szöges ellentétét viszi véghez, hogy a társadalom akaratával szemben, az érintettekkel való egyeztetés nélkül hajtja végre intézkedéseit - tette hozzá Navracsics Tibor.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×