eur:
401.73
usd:
364.37
bux:
73353.06
2024. október 4. péntek Ferenc

Büntet a rendőr, ha nincs csekk vagy igazolás

Megbünteti a rendőr azokat az autósokat, akik közúti ellenőrzéskor nem tudják bemutatni a kötelező felelősségbiztosítás befizetését igazoló csekket vagy igazolást - közölte az ORFK közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

Jámbor István hangsúlyozta: a rendőrség nem mérlegeli, hogy az autósnál önhibájából, vagy a biztosítója hibájából nincs ilyen igazolás.

A rendőrségen azután tartottak tájékoztatót az ügyben, hogy az év végi biztosítóváltásokkal összefüggő adminisztráció miatt sokan egész januárban nem kapták meg a kötelező felelősségbiztosítás első részletének befizetéséhez szükséges csekket.

A múlt héten a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége közleményében felhívta a gépjármű-tulajdonosok és -üzembentartók figyelmét, hogy a kormányrendelet értelmében a díjat az adott időszak első napján - ez esetben január elsején - kell megfizetni, és a biztosító is csak 30 napig, vagyis csütörtökig vállalhatott helytállást a díjfizetés elmaradása esetén.

Közben több biztosító jelezte, hogy amennyiben csekket nem tudott küldeni ügyfeleinek, igazolást ad ki a biztosítási jogviszonyról.

Év végén körülbelül 700 ezren váltottak biztosítót; a szakemberek azt szorgalmazzák, hogy a biztosítás évfordulója ne január elseje, hanem a szerződéskötés időpontja legyen.

Címlapról ajánljuk
Ígéretekkel és üzenetekkel alakult meg a Fővárosi Közgyűlés
Konstruktív szerep

Ígéretekkel és üzenetekkel alakult meg a Fővárosi Közgyűlés

Minden korábbinál sokszínűbb Fővárosi Közgyűlést vezet mostantól Karácsony Gergely főpolgármester, a 33 fős testületben 10 fideszes és 10 Tisza párti képviselő ül vele szemben. A frakciók megtartották bemutatkozásukat. Mindössze öt olyan politikus lesz, aki az előző ciklusban is szerepet vállalt. A DK a Fidesznek üzent, Vitézy Dávid frakciónevet választott, a Tisza Párt elnökét a Fidesz "köszöntötte", de frakcióvezetője, Ordas Eszter beszélt.

Orbán Viktor: cél, hogy 2-3 éven belül 1 millió forint legyen az átlagbér

A miniszterelnök péntek reggel terjedelmes interjút adott. Szerinte óriási veszély a gazdasági hidegháború Magyarországra nézve, ezért építik fel a gazdasági semlegesség politikáját. Az igazi fegyver az infláció ellen a magasabb bér, de hogy mekkorát bírnak el a gazdaság szereplői, azt nem a kormány határozza el. A politikát tekintve pedig nem szabad elcsábulni szerinte, "elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×