eur:
400.38
usd:
362.85
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga

Ki mérgezi a védett madarakat?

Negyven fácán, egy parlagi sas és négy egerészölyv pusztult el Jászárokszálláson. A helyi vadásztársaság szerint méreg került az etetőbe. A kár meghaladja a kétmillió forintot.

Szűcs Imre, a vadásztársaság vezetője az InfoRádióban azt mondta: a madártetemeket első ízben január 3-án fedezték fel.

Az állatokat etető vadőr ekkor azt is felfedezte, hogy az etetőkben olyan takarmány is van, amelyet a vadásztársaság nem használ.

Az elhullott állatokat jelenleg is vizsgálják, mint ahogy a különös takarmányt is.

Az állatok pusztulása nemcsak a saját értékül miatt jelent nagy kárt a vadásztársaságnak, hanem azért is, mert így veszélybe kerülhet a jövő évi szaporulat is. A parlagi sasok ráadásul fokozottan védett állatok.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Egészen új rakétákkal támadta Irán Izraelt, de a fegyverek látványos kudarcot vallottak

Az InfoRádónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy a még tesztelés alatt álló rakéták 12-15 perc alatt képesek elérni Izraelt. Ennél nagyobb eredményt azonban egyelőre nem tudtak felmutatni az irániak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Egymás után kongatják a vészharangot, nagy baj van az európai autógyártóknál

Egymás után kongatják a vészharangot, nagy baj van az európai autógyártóknál

Jelentős kihívásokkal kell szembenézniük az európai autógyártóknak, ami abból is tükröződik, hogy az éves előrejelzéseiket egymás után vágják vissza ezek a cégek. Az elmúlt hetekben-hónapokban annyi profit warning érkezett, hogy lassan már tényleg nem marad olyan európai gyártó, aki ne kényszerült volna a tervei visszafogására. Az elektromos átállás már alapvetően is az autóipar történetének egyik legnagyobb változását hozta el, de a helyzetet tovább bonyolítja a kihívásokkal teli makrokörnyezet, a kínai piacon való helytállás nehézségei, és az újonnan megjelenő szereplők által támasztott verseny.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×