eur:
398.71
usd:
360.35
bux:
74372.71
2024. október 2. szerda Petra

Lendvai most önkritikus

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint Magyarország ugyan romló közérzettel, de veszi az akadályt, és 2007-ben rálépett a változások útjára. Lendvai Ildikó évértékelő sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy idén a kormányoldal közepesen vizsgázott.

A komoly erőpróbák és a nehéz vizsgák éve volt a 2007-es esztendő az ország és a kormány számára is - mondta az MSZP frakcióvezetője évértékelő beszédében.

Az 5-6 százalékos reálbércsökkenés tükrében Lendvai Ildikó úgy fogalmazott, hogy a Bokros-csomag több anyagi nehézséget okozott, de most több új dolgot kell megtanulni.

A szocialista politikus a 2007-es év legfontosabb parlamenti intézkedései között említette az egészségbiztosítási törvény mellett a fenntartott nyugdíjkorrekciót, a közpénzek kezeléséről szóló összeférhetetlenségi törvényt és a regisztrált élettársi kapcsolatról szóló jogszabályt.

Lendvai Ildikó hangsúlyozta: a kormányoldal idén közepesen vizsgázott.

Kifejtettte: az MSZP baloldali politikát folytatott, és a szolidaritás intézményesült az egészségügy, a nyugdíj és az oktatás átalakításánál, de nem segítette kellőképpen eligazodni az embereket a változásokban.

A szocialista frakcióvezető szerint csúfos példája ennek az egészségbiztosítási törvény, de lesz egy évük, hogy azt elmagyarázzák az embereknek.

Lendvai Ildikó kiemelte: jövőre tovább mennek a változások útján, 2008-ban sem lesz politikai rükverc.

A jövő év első fele a népszavazásról fog szólni, de ezzel elveszik a falatnyi békét, utána azonban lesz lehetőség a párbeszédre - emelte ki az MSZP-s politikus.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Izrael elleni rakétatámadást már befejeztük, de... - Irán Európának üzent

"Az Izrael elleni rakétatámadást már befejeztük, de..." - Irán Európának üzent

Telefonon konzultált több európai hivatali kollégájával Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter közvetlenül azután, hogy országa kedd este több száz rakétával támadta Izraelt - jelentette szerdán az iráni állami média. Izrael és Irán is fenyegetőzik azzal, hogy majd visszalő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
A nagyszabású iráni csapás után folytatódik Izrael libanoni hadművelete, rendkívüli ülést tart az ENSZ BT – Híreink a közel-keleti konfliktusról szerdán

A nagyszabású iráni csapás után folytatódik Izrael libanoni hadművelete, rendkívüli ülést tart az ENSZ BT – Híreink a közel-keleti konfliktusról szerdán

Kedden Irán mintegy 180 ballisztikus rakétát lőtt ki Izraelre, miután a zsidó állam pénteken végzett az Irán-barát Hezbollah terrorszervezet vezérével, Hasszán Naszrallahhal. A csapásról szóló utasítást maga Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője adta. Izrael válaszcsapást ígért. Kedd este az izraeli Jaffában terrortámadás történt, amelyben hét izraeli életét vesztette, egy női katona súlyosan megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×