eur:
397.97
usd:
359.75
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Megválasztották az év Befogadó Munkahelyeit

Esélyegyenlőségi intézkedéseivel idén a XIII. kerületi önkormányzat és az IBM Magyarország érdemelte ki a Befogadó Munkahely címet.

Három évvel ezelőtt alapított díjat a Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda, amelyet azoknak a munkáltatóknak ítélnek oda, akik figyelmet fordítanak a munkahelyi esélyegyenlőség elősegítésére, a hátrányos helyzetű csoportok védelmére - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat ügyvezetője.

Kulinyi Márton hozzátette: az elismerés célja, hogy bemutassa a jó példával elöl járó munkaadókat.

A díjra a munkáltatók az intézményi, illetve non-profit, valamint a for profit, azaz vállalkozói kategóriában pályázhatnak - tájékoztatott a Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat ügyvezetője.

Az elismerés elnyerésére azok a szervezetek esélyesek, amelyek nem csak egy-egy csoportra - például a pályakezdőkre vagy az idősödőkre - figyelnek oda különösen - közölte Kulinyi Márton.

A Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat ügyvezetője hozzátette: a pályázóknak tételesen be kell mutatniuk, hogy a különböző hátrányos helyzetű célcsoportnak milyen szolgáltatást nyújtanak.

A döntőbizottság azt is figyelembe veszi, hogy a pályázó munkáltatók gyakorlatában szerepel-e a célcsoportok támogatása, vagy csak egy-egy akcióról tudnak beszámolni - mondta Kulinyi Márton.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×