eur:
397.98
usd:
359.8
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Horváth Ágnes: Nem kell vészforgatókönyv

Az egészségügyi miniszter szerint nincs szükség vészforgatókönyvre. Horváth Ágnes bízik abban, hogy a köztársasági elnök aláírja az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt.

Az egészségügyi miniszter közölte: a köztársasági elnök néhány napon belül kézhez kapja a hétfőn elfogadott, az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvényt.

Sólyom Lászlónak ezt követően öt napja van a döntésre: aláírja, alkotmánybírósági normakontrollt kér vagy megfontolásra visszaküldi az Országgyűlésnek.

Horváth Ágnes bízik abban, hogy Sólyom László aláírja a törvényt. A tárcavezető szólt arról is, hogy nem zavarja a pénztárak megalapítását, ha a törvény az Alkotmánybíróság elé kerül.

A miniszter hozzátette: hét-tíz pénztár megalakulásával számolnak, amelyek 2009. január 1-jén kezdhetik meg működésüket. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár ekkor Nemzeti Egészségügyi Központtá alakul.

Horváth Ágnes elmondta azt is: roadshow keretében igyekeznek elmagyarázni az embereknek a pénztárak működését, a reform lényegét, és bízik abban, hogy a lakosság - most még nem túl jó - véleménye megváltozik és nő majd az átalakítás támogatottsága.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×