eur:
397.98
usd:
359.8
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Hat fővárosi kerületben új a rendőrkapitány

Hat kerületben változott a rendőrkapitányok személye a budapesti főkapitány döntése nyomán.

A budapesti rendőrfőkapitány december 16-i hatállyal hat kerületben változtatott a kapitányok személyén.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint Tóth Gábor a IX. kerületi Rendőrkapitányság vezetésével Béres László alezredest bízta meg, aki korábban a XVIII. kerületi Rendőrkapitányságot irányította.

Béres László helyére Kőhalmi Zsolt alezredes kerül, aki jelenleg a Budapesti Határőr Igazgatóság helyettes parancsnoka.

Változik Józsefváros rendőri vezetőjének is a személye: Perlaki Attila ezredes helyére Práger Ferenc ezredes, az újpesti rendőrkapitányság jelenlegi vezetője kerül.

A IV. kerületet a jövőben Baranyi József alezredes, a XIX. kerületi Rendőrkapitányság vezetője irányítja. Helyére Mittó Gábor alezredes kerül, aki jelenleg a BRFK Közrendvédelmi Főosztály Biztosítási Osztály osztályvezetője.

A XXII. kerületi kapitányságot - Tóth Gábor alezredes nyugállományba vonulása után - Strauss Zsolt alezredes vezeti a továbbiakban.

Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×