eur:
397.97
usd:
359.75
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Demszky a kormánynak: "Vannak feltételeink"

A főpolgármester szerint egyre kevesebb pénzből egyre több feladatot kell ellátnia a fővárosnak. Demszky Gábor évértékelésében úgy fogalmazott: feltételekkel támogatják a kormányzati negyed megépítését.

Demszky Gábor az évet értékelve úgy vélte: miközben Budapest gazdasága egyre jobban teljesít, és ezáltal bővülnek az állam adóbevételei, a főváros egyre kevesebbet kap vissza a beszedett adókból.

A város vezetője kiemelte a Közraktárak rehabilitációját, amely várhatóan 2010-ig készül el PPP-konstrukcióban.

Az épületegyüttes a főváros tulajdonában marad, de felújítását egy magánbefektető végzi el, amiért cserébe 25 évre megkapja a létesítmény hasznosítási jogát.

A főpolgármester kitért arra is, hogy támogatják a kormányzati negyed megépítését, de feltételeik vannak.

Demszky Gábor hozzátette: a beruházó által készített településrendezési szerződésben nem a korábbi megállapodásban rögzítettek szerepelnek, ezért az a főváros számára nem elfogadható.

A Fővárosi Önkormányzat idén 534 milliárd forintból gazdálkodott; minden egyes fővárosi lakosra 314 ezer forint jutott, ebből 104 ezer forintot költöttek fejlesztésre, 210 ezer forintot pedig működtetésre.

Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×