eur:
397.97
usd:
359.75
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Az OCÖ-vel egyeztet Sólyom László

Az Országos Cigányönkormányzat vezetőivel egyeztetett hivatalában Sólyom László köztársasági elnök a cigányságot érintő súlyos problémákról. Az államfő köszöntőjében azt mondta: bizalommal néz a megbeszélés elé, és reméli, hogy lesz még ilyen találkozó.

Sólyom László köztársasági elnök szerint a cigányság ügyében a közelmúltban fontos lépések történtek, mivel minden politikai erő és ő maga is elítélte a Magyar Gárdát. Sólyom László közölte: a cigány társadalom helyzetének javításáért tett erőfeszítések azonban nem voltak elegendőek.

"A rászorultság-elvű szegénységpolitika nem szolgálta jól a szegregáció megszűnését. A cigányok szegénységéből a kiút az integráció lehet, azaz a kisebbség beemelése a többségi társadalomba, de nem a cigányság identitásának feladásával. Az oktatási problémára pedig az lehet a megoldás, hogy a cigány gyermekek iskolába mennek, és használható tudást szereznek" - hangsúlyozta az államfő.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke üdvözölte Sólyom László szavait. Ezt követően kezdődött meg a sajtó kizárásával az egyeztetés a cigányságot érintő súlyos problémákról.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×