eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Kiszámíthatatlan a vonatközlekedés

Reggel hat órától megkezdték sztrájkjukat a vasúti dolgozók, ennek ellenére a Déli pályaudvar hangosbemondója folyamatosan induló és érkező vonatokról tájékoztat - mondta az InfoRádió helyszínen tartózkodó tudósítója.

Kavalecz Imre szóvivő ezt azzal magyarázta: a sztrájk késéseket és járatkimaradásokat okoz, a vasúti közlekedés emiatt kiszámíthatatlanná vált, egységes leállásról azonban nincs szó.

Előfordulhat például, hogy egy állomáson csak a pénztáros vesz részt a munkabeszüntetésben. Ilyenkor az utasok a vonaton, pluszköltségek nélkül válthatják meg a jegyet.

A MÁV-nak arról egyelőre nincs adata, hogy hány vasúti dolgozó vesz részt a sztrájkban. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete határozatlan idejű munkabeszüntetést hirdetett, vezetőjük, Gaskó István azonban azt ígérte: karácsonykor már járni fognak a vonatok.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×