eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Három Molotov-koktélt dobtak Kóka János épülő házára

Ismeretlenek feltehetően három Molotov-koktélt dobtak Kóka János szabad demokrata pártelnök épülő házára a Normafánál szombatról vasárnapra virradóan.

Az MTI úgy tudja, hogy a Molotov-koktélok károkat okoztak az épületben, de azok pontos mértéke egyelőre nem ismert.

Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a elmondta, hogy éjfél körül ismeretlen tettes Molotov-koktélokat dobott egy XII. kerületi építkezésre. A sajtóügyeletes nem nevezte meg az épülő ingatlan tulajdonosát.

A benzines palackok okozta tüzet a biztonsági őr eloltotta. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár nem jelentős - tette hozzá.

Kormos Endre közölte: a XII. kerületi rendőrkapitányság rongálás miatt indított eljárást.

"Elképedve és szomorúan tapasztaljuk, hogy milyen irányba tart a magyar közélet" - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője.

Hozzátette: rémisztőnek tartja, hogy valakinek a házára Molotov-koktélokat dobjanak azért, mert esetleg nem értenek egyet a politikai nézeteivel.

Horn Gábor szerint a mostani támadás mögött feltehetően szélsőséges, "gondolkodni nem tudó" emberek állhattak.

A liberális politikus nem tartja valószínűnek, hogy az egészségbiztosításról szóló hétfői szavazás összefüggésben lenne a rongálással.

Horn Gábor hozzátette, hogy a közélet egy része nem hajlandó elhatárolódni a szélsőséges nézeteket vallóktól.

Mint mondta, ezért fordulhat elő, hogy idegenellenes csoportok masírozzanak magyar településeken és az is, hogy saját garázsában ismeretlenek megverjék Csintalan Sándort.

A Fidesz a törvény és a rend pártja, amely a leghatározottabban elítél minden erőszakos cselekményt, irányuljanak azok bármely magyar állampolgár személyi vagy vagyonbiztonsága ellen. Így a leghatározottabban elítéljük a Kóka János SZDSZ-elnök Normafánál épülő villáját ért rongálást is - írta a párt budapesti elnöke.

Elvárjuk a rendőrségtől, hogy a lehető legrövidebb időn belül kerítse kézre a tetteseket - tudatta Fónagy János.

Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte: a Magyar Köztársaság kormánya mélységesen elítél minden ilyen támadást függetlenül attól, hogy kormánypárti vagy ellenzéki politikust ér a sérelem.

Véleménye szerint Magyarországon minden demokrata ugyanezt gondolja erről: tűrhetetlen, megengedhetetlen és túlmegy minden határon.

A kormányszóvivő hangsúlyozta, minden embernek tennie is kell azért, hogy megállítsuk ezt a rendkívül káros folyamatot, mert az egész országnak árt, ha egyes szélsőséges politikai erők semmilyen eszköztől nem riadnak vissza.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×