eur:
397.89
usd:
359.4
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Gyurcsány: Jövőre a bizalmat kell újjáépíteni

Gyurcsány Ferenc szerint a jövő évi feladat az, hogy új kormányzati stílussal újjáépítsék a bizalmat. A kormányfő erről az MSZP országos választmányának zárt ülésén beszélt.

Az MTI értesülései szerint az évértékelő beszéd nem elsősorban az egészségbiztosítási törvényről szólt, ám a miniszterelnök ismertette a választmányi tagokkal a módosítások eredményeként létrejövő végleges törvénytervezet lényegét.

Az MSZP országos választmányának ülése után tartott sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc azt mondta: biztos abban, hogy az egészségbiztosítási törvényt hétfőn elfogadja a parlament és abban bízik, hogy ezt követően a köztársasági elnök is aláírja a jogszabályt.

Az MSZP elnöke szerint hazugság az, hogy megszűnik a nemzeti kockázatközösség és nem lesz több-biztosítós modell. Ennek figyelembe vételével nem érthető a december 17-i sztrájk indoklása - tette hozzá.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, aki korábban azt javasolta, hogy halasszák februárra a hétfői zárószavazást, nem volt jelen, és nem vett részt a választmányi ülésen Gráner Gyula, a párt társadalompolitikai tagozatának vezetője sem, aki pénteken kérte ugyanezt.

Simon Gábor, az országos választmány elnöke az InfoRádiónak elmondta: a testület kiállt az egészségbiztosítási törvény elfogadása mellett és sajnálatosnak tartják, hogy a sztrájk egyre inkább "egyesek politikai eszközévé válik".

A politikus hangsúlyozta: a választmány elfogadott egy állásfoglalást, amely szerint nincs szükség irányváltásra és személycserékre, de a megkezdett folyamatokat és a jövőbeni reformokat alaposabban és a társadalom szélesebb bevonásával kell folytatni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×