eur:
398.01
usd:
359.48
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Végső búcsú Szabó Magdától

Budapesten, a Farkasréti temetőben rokonai, barátai és tisztelői vettek végső búcsút Szabó Magdától. A Kossuth-díjas alkotót több százan kísérték utolsó útjára.

Több száz ember vett végső búcsút Szabó Magda Kossuth-díjas írótól Budapesten, a Farkasréti temetőben. A ravatalnál Hiller István és Barna Imre mellett Lator László pályatárs és Horváth Csaba főpolgármester-helyettes búcsúzott Szabó Magdától.

"Ilyen asszonyt nem lehet elfelejteni" - mondta Hiller István oktatási és kulturális miniszter felidézve az írónál alig két hónapja tett utolsó látogatását, amelynek keretében 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Szabó Magdát.

"Szabó Magdánál íróbb írója nem volt és nem is lesz egyhamar a magyar irodalomnak" - hangsúlyozta Barna Imre, az alkotó 29 könyvének hatvanhat kiadását gondozó Európa Kiadó vezetője.

A sírnál Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, valamint Lengyel György, a Csokonai Színház egykori igazgatója búcsúzott az elhunyttól.

Címlapról ajánljuk
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program felszabadításához

Parlamenti kedd
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program "felszabadításához"

Megkezdődött annak a törvénytervezetnek a társadalmi vitája, amelynek célja a kizárás megszüntetése az Erasmus és Horizon programokból. Az InfoRádió Varga-Bajusz Veronikát, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, valamint fiatalokért felelős államtitkárát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×