eur:
398.03
usd:
360.09
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Fidesz: A klinikai halál állapotába került a mentőszolgálat

Újabb egymilliárd forintos rendkívüli állami támogatást sürget az Országos Mentőszolgálat megfelelő működéséhez a Fidesz.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője azt mondta: a működési zavarok miatt ősszel már folyósított kétmilliárd forint után újabb forrás szükséges a szervezet számára.

Pesti Imre úgy fogalmazott: a mentőszolgálat a klinikai halál állapotába került a kormány 2006 óta tartó megszorításai, az elbocsátások és a létszámstop miatt.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy míg 2006-ban 25,8 milliárd forintból gazdálkodhatott a mentőszolgálat, addig a kormány tervei szerint 2008-ban mindössze 22,9 milliárd áll majd rendelkezésre.

MSZP: Van elég pénzt

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy jövőre csaknem 24 milliárd forintot kap majd a szervezet.

Kökény Mihály azt is hangsúlyozta: a jövő évi költségvetés összességében azért kevesebb, mert a betegszállítási feladatokat teljes egészében leválasztják az Országos Mentőszolgálatról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Elindult az iráni támadás, esnek a tőzsdék, kilőtt az olajár

Elindult az iráni támadás, esnek a tőzsdék, kilőtt az olajár

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon azonban az a hír hozta meg igazán a hangulatromlást, hogy Irán Izreal közvetlen megtámadására készülhet az USA szerint, ami az esti órákban be is következett. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a részvénypiac esni kezdett, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni, és megugrott az olaj ára. Európában a kezdeti felpattanás után délután hamar megjött a lefordulás a közel-keleti hírre, míg az USA-ban begyorsult az esés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×