eur:
397.24
usd:
356.21
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Szijjártó pert nyert az MSZP ellen

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője első fokon, nem jogerősen pert nyert az MSZP ellen, amiért a szocialisták győri szervezete egy márciusi közleményben lopással vádolta meg a helyi fideszeseket - közölte a Fidesz.

A Fővárosi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében megállapította, hogy az MSZP megsértette Szijjártó Péter becsülethez és jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát - áll a Fidesz közleményében.

A Fidesz szóvivője - akit azóta Németh Zoltán váltott a Fidesz győri szervezete élén - azért perelte be a helyi MSZP-t, mert március 22-én a Kisalföld című helyi lapban megjelent közleményében azt állította, hogy "Szijjártó Péter jól működő (önkormányzati) cégek hírnevét (...) taszítja sárba pusztán azért, hogy az átláthatóan gazdálkodó városi cégek tönkretétele, összevonása árán lophassák ki a város vagyonát".

A Fidesz közleménye szerint a Fővárosi Bíróság eltiltotta az alperest a jogsértő magatartástól, valamint arra kötelezte az MSZP-t, hogy saját költségén jelentessen meg a Kisalföldben elégtételt adó közleményt, amely magában foglalja a jogsértésért történő sajnálkozást is.

Címlapról ajánljuk
Lázadnak a Kalózok, szakad a cseh kormánykoalíció

Lázadnak a Kalózok, szakad a cseh kormánykoalíció

A cseh kormánypártok között kialakult viták miatt a Kalózpárt kedden kilép a koalícióból – jelentette be a párt elnöke, Ivan Bartoš. Ezt a lépést követi majd a párt két – külügy- és jogalkotási – miniszterének lemondása.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×