eur:
397.15
usd:
355.96
bux:
74130.29
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Megkezdődött az országos vasutassztrájk - képriport

Megkezdődött szerdán reggel 6 órakor a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) hatórás országos vasutas sztrájkja a mellékvonalak bezárása elleni tiltakozásul.

Simon Dezső, a VSZ elnöke elmondta, hogy a szárnyvonalak bezárása, a menetrend szűkítése, és az ezzel járó munkahelyek megszűnése ellen tiltakoznak. A VSZ kedd esti felmérése szerint a vasútnál munkában lévők többsége sztrájkol szerdán délig.

Gaskó István, a VDSZSZ elnöke közölte, hogy a vasúti mellékvonalak bezárásán túl - összhangban a Liga követeléseivel - az egészségügy magánosítása, illetve a január elsejétől életbelépő nyugdíj megállapítási szabály ellen tiltakoznak.
A VDSZSZ szerint mintegy 10 ezer vasutas sztrájkol majd a MÁV vonalain 6 és 12 óra, illetve a GYSEV-nél 6 és 8 óra között.

Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke elmondta: a munkabeszüntetés mintegy 1.200-1.300 személyszállító vonatot érint, és a tehervonatok sem közlekednek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: teljes városvezetői kudarc Karácsony Gergely elmúlt három hónapja

Vitézy Dávid: teljes városvezetői kudarc Karácsony Gergely elmúlt három hónapja

Karácsony Gergely csak hisztizik és vádaskodik, de a saját feladatát nem végezte el – értékelte Vitézy Dávid a főpolgármester nyári újraválasztása óta tett lépéseit az InfoRádióban. Arról is beszélt, lenne-e helyettese Karácsony Gergelynek.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×