eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Az ideihez hasonló mértékű BKV-tarifaemelés lehet jövőre is

A távirati irodának nyilatkozó fővárosi koalíciós politikusok legfeljebb 13 százalékos BKV-jegyáremelést támogatnak. Az InfoRádió úgy tudja, hogy a BKV-nál estig dolgoztak a tarifaemelés különböző változatain és a menetrend átalakításán.

Hagyó Miklós a távirati irodának azt mondta: az elképzelések között szerepel a nagycsaládosoknak nyújtandó kedvezmény, az év közben vásárolt éves bérlet 365 napos érvényessége és az sms-jellegű jegyvásárlás, valamint az is, hogy éjszaka drágább jeggyel lehetne utazni a tömegközlekedési eszközökön.

Lakos Imre, a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának elnöke a távirati irodának azt mondta: még nem kapták meg a tarifaemelési, illetve menetrend-módosítási javaslatokat.

A szabaddemokrata politikus hangsúlyozta: a tarifaemeléseknél figyelemmel lesznek az emberek teherbíró képességére is.

Az InfoRádió korábbi értesülése szerint a BKV jövő évi menetrendjét tartalmazó, úgynevezett paraméterkönyv tervének változattai között van olyan is, amelyik mintegy 40 buszvonal megszüntetését javasolja.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×