eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Horváth Ágnes: Az otthonszülést választókat is megilleti a támogatás

Az egészségügyi miniszter szerint azok a nők, akik otthon akarnak szülni, ugyanolyan járulékfizetők, mint azok, akik a kórházban akarják világra hozni gyermeküket.

Az egészségügyi miniszter szerint nem túlszabályozott, de szabályozott környezetre van szükség ahhoz, hogy az otthonszülés biztonságos legyen.

Mi a szülő nőt kívánjuk támogatni - mondta Horváth Ágnes az InfoRádiónak az otthonszülés szabályozása kapcsán.

Az egészségügyi miniszter hozzátette: azoknak a nőknek is jár a társadalombiztosítási támogatás, aki úgy döntenek, hogy otthon hozzák világra gyermeküket, hiszen ők is ugyanolyan járulékfizetők, mint azok, akik kórházban szülnek.

"Szabályozott körülményeket akarunk, biztonságot és garanciális elemeket" - jelentette ki az egészségügyi tárca vezetője.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×