eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Hangot és képet is rögzítenek majd a rendőrautók

Eddig sem volt érdemes rendőrök közelében szabálytalankodni, most azonban már dokumentumokkal bizonyíthatják a járőrök, ha szabálytalanságot tapasztalnak. Az új rendszer a hangot is rögzíti, ezzel a vesztegetéseknek akarja elejét venni a hatóság.

Kamerákkal felszerelt rendőrautók járják Budapest utcáit. Ezek folyamatosan rögzítik a forgalmat, így a szabálysértőket is - mondta el az InfoRádióban a Budapesti Rendőr-főkapitányság forgalombiztonsági osztályának vezetője.

A kamera éjszaka is értékelhető képeket rögzít, sőt, az autóban ülő rendőrökön mikrofon van, amely az igazoltatott ember és a rendőr közötti beszélgetést örökíti meg - tette hozzá Kázsmér Tamás.

Ezt a járőr nem tudja kikapcsolni, csak a szolgálata leteltével a felettese - tette hozzá az osztályvezető.

A rendszert egyelőre tesztelik, így kevesebb, mint tíz autóban van benne. Külföldön azonban már bevált, így valószínűleg a magyar rendőrség is többet beszerez majd az eszközből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×