eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Maradhatnak Magyarországon a késelő kubaiak

Nem utasítják ki az országból és a menekült státuszukat sem vonják meg azoktól a kubaiaktól, akik ellen csoportos garázdaság miatt indult eljárás.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója az InfoRádióban emlékeztetett arra, hogy a Fejér megyei Bicskén vasárnap késeléssel végződött egy szórakozóhelyen helyiek és az október 9-én Magyarországra érkezett kubai menekültek egy hatfős csoportjának szóváltása.

Végh Zsuzsanna elmondta: három magyar férfit szúrt, vágott sérülésekkel vittek kórházba, egyikük állapota súlyos.

A főigazgató hangsúlyozta: a hivatal különösen súlyos bűncselekmény esetén és abban az esetben vonhatja vissza a menekültstátuszt, ha jogerősen, több mint öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélik a vádlottat.

A magyar kormány és az Egyesült Államok kormánya között létrejött megállapodás alapján a huszonnyolc kubai október 9-én érkezett Magyarországra és kapott menekültstátuszt.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×