eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Operatív törzs: Rendkívüli esemény nem történt

Rendkívüli esemény nem történt, az állami megemlékezést egy kisebb csoport bekiabálásokkal próbálta megzavarni - összegezte a nap folyamán történteket Pimper Richárd, az operatív törzs helyettes vezetője, miután a testület berekesztette ülését.

Az operatív törzs az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 51. évfordulóján is az állami rendezvény előkészítését és lebonyolítását felügyelte.

Az operatív törzs tagja a Országos Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, a Nemzetbiztonsági Hivatal, a Köztársasági Õrezred, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Meteorológiai Szolgálat, a fővárosi védelmi bizottság illetékese, a Miniszterelnöki Hivatal, valamint a Budapesti Közlekedési Vállalat képviselője.

Az Operatív törzs irányítója Gál J. Zoltán, a miniszterelnök kabinetfőnöke. A testület október 22. óta többször is ülésezett az állami ünnepségsorozat miatt.
 

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×